Ειδήσεις

Τέλη 2013 θα έχουν εικόνα για τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης

Σε πλήρη ανάπτυξη είναι οι σχεδιασμοί στον ενεργειακό τομέα σε σχέση με τις έρευνες που γίνονται για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Όπως μετέδωσε το mega, απ' αύριο και για περίπου 10 ημέρες, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα μελετά τη κοινή πρόταση των δύο εταιρειών που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Κατάκολο.

Στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι να επιτευχθεί οριστική συμφωνία και η σύμβαση για το Κατάκολο να πάει άμεσα προς κύρωση στη Βουλή, κάτι που προβλέπεται να γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο για τις έρευνες σε Ιωάννινα και Πατραϊκό κόλπο ώστε από το 2014 να μπουν σε λειτουργία τα γεωτρύπανα στις παραπάνω περιοχές.

Ο σχεδιασμός της Ελληνικής πλευράς προχωρά για την αξιοποίηση πιθανόν κοιτασμάτων νοτίως της Κρήτης και του Ιονίου, καθώς ολοκληρώνεται η ανάλυση των επιστημονικών ευρημάτων της Νορβηγικής PGS.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ολοκλήρωση κατά 80% των επεξεργασιών από τα δεδομένα των σεισμικών ερευνών που έγιναν πρόσφατα στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, γεγονός που όπως είπε θα τους επιτρέψει μέχρι το τέλος του έτους να έχουν μια πλήρη εικόνα για τις προοπτικές που ανοίγονται στις παραπάνω περιοχές.

Την ίδια ώρα, έρχεται νέα αυστηρότερη νομοθεσία που θα σχετίζεται με τον τρόπο εξορύξεων ώστε να προστατεύονται περιβαλλοντικά οι περιοχές που θα πραγματοποιούνται οι έρευνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια