default-image

Χωρίς αυτοκίνητα οι Επιθεωρήσεις Εργασίας

Κρήτη
Χωρίς αυτοκίνητα οι Επιθεωρήσεις Εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αγορά 58 καινούργιων αυτοκινήτων για τις Επιθεωρήσεις Εργασίας ολόκληρης της χώρας, προκειμένου να ενισχύσει το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών, προωθεί αυτήν την περίοδο ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, όπως είπε ο ίδιος χθες στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Στο μεταξύ, πάντως, τραγελαφικές είναι οι καταστάσεις με την έλλειψη αυτοκινήτων αλλά και οδηγών, αφού στο Ηράκλειο, ενώ το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων προσφέρει χρηματοδότηση για τη βενζίνη, η Επιθεώρηση Εργασίας δεν έχει αυτοκίνητα και η Περιφέρεια Κρήτης απάντησε ότι θα διαθέσει αυτοκίνητο αλλά μόνο για μία μέρα την εβδομάδα, λόγω έλλειψης... οδηγού!

Μεγάλο βάρος δίνει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με τη συνεργασία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, στην υπόθεση αυτή, καθώς στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης υπάρχουν πολλά κρούσματα καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας σε βάρος των εργαζομένων. «Με ενημέρωσε ο κ. Κεγκέρογλου», είπε ο συνδικαλιστής, «ότι προωθεί την αγορά 58 αυτοκινήτων σε ολόκληρη τη χώρα. Όσο για την προσφορά του Σταύρου Αρναουτάκη, είναι στη σωστή κατεύθυνση για μας, πλην όμως με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των εκτεταμένων και αυστηρών ελέγχων που θα πρέπει να διενεργήσουμε στο χώρο των ξενοδοχείων και γενικότερα του τουρισμού, για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους από καταστάσεις ασυδοσίας σε βάρος τους»...

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων είχε εδώ και καιρό απευθυνθεί εγγράφως τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης. Τελικά έλαβε τη σχετική απάντηση από την Περιφέρεια Κρήτης, χωρίς όμως να θεωρείται η λύση εκείνη που θα περίμεναν οι συνδικαλιστές, μπροστά στα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν.

«Είναι ενδεικτικό της όλης κατάστασης», επισήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, «ότι άλλη υπηρεσία έχει αυτοκίνητο και δεν έχει οδηγό και άλλη υπηρεσία έχει οδηγό και δεν έχει αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον».

Πάντως, οι εκτιμήσεις των συνδικαλιστών είναι θετικές ως προς το ενδιαφέρον του Βασίλη Κεγκέρογλου, που δείχνει ότι ασχολείται με τις αδυναμίες των ελέγχων και προσπαθεί να βρει λύσεις.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News