default-image

Η εικόνα που σόκαρε τη Βιάννο - Φρικτός θάνατος 36χρονου

Κρήτη
Η εικόνα που σόκαρε τη Βιάννο - Φρικτός θάνατος 36χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας 36χρονος αγρότης από το Μουρί των Αμιρών Βιάννου, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στη δεξαμενή νερού δίπλα από το θερμοκήπιό του, που βρίσκεται στη θέση Κανονάς στην Άρβη.Η φωτογραφία μάλιστα από το σημείο του δυστυχήματος σοκάρει. Το τραγικό περιστατικό συνέβηκε το απόγευμα της Τρίτης και σύμφωνα με τα στοιχεία που περισυλλέξαμε σημειώθηκαν αλλεπάλληλες συμπτώσεις που κοινό τους παρανομαστή είχαν την τραγική κατάληξη του 36χρονου άνδρα.

Το άτυχο παλικάρι, ένας άνθρωπος δουλευταράς και νοικοκύρης, άπλωσε το καλώδιο της μπαλαντέζας, στην οποία συνέδεσε το ηλεκτρικό τρυπάνι, με σκοπό να κάνει κάποιες επιδιορθώσεις στο θερμοκήπιό του. Ενόσω βρισκόταν πάνω στο θερμοκήπιο, κρατώντας το ηλεκτρικό τρυπάνι, κατέβασε μια μεταλλική σκάλα στη βάση της παρακείμενης δεξαμενής νερού, η οποία είχε ελάχιστο νερό, προκειμένου να κατέβει στη γη και να συνεχίσει την εργασία του.

Τραγικές συμπτώσεις

Από εκείνο το σημείο και μετά αρχίζουν οι διαβολικές συμπτώσεις. Η σκάλα, όπως αποδείχτηκε, δεν πατούσε σε σταθερό έδαφος, αλλά στη γλίτσα που υπήρχε στον πυθμένα της δεξαμενής. Με το που πάτησε το πρώτο σκαλοπάτι, η μεταλλική σκάλα γλίστρησε σαν έλκηθρο στη λάσπη του πυθμένα. Ο 36χρονος έχασε την ισορροπία του και το σώμα του περιστρεφόμενο έπεσε στον πυθμένα της δεξαμενής. Ταυτόχρονα όμως το φις του ηλεκτρικού τρυπανιού αποσυνδέεται από την πρίζα της μπαλαντέζας και το καλώδιο με το θανατηφόρο ηλεκτρικό ρεύμα πέφτει μέσα στο νερό, δημιουργώντας μια θανατηφόρα ηλεκτρική παγίδα. Το σώμα του άτυχου αγρότη κεραυνοβολήθηκε και ο θάνατός του, όπως αποδείχτηκε, ήταν ακαριαίος.

Όπως τεκμαίρεται και από την άκρως διαφωτιστική φωτογραφία που σας παραθέτουμε, το ηλεκτροφόρο καλώδιο φαίνεται ευδιάκριτα ότι κολύμπησε στο ελάχιστο νερό της δεξαμενής, στέλνοντας στο θάνατο τον άτυχο άνδρα.

Η αναζήτηση

Εν τω μεταξύ, οι συγγενείς του 36χρονου, που τον περίμεναν να επιστρέψει στο σπίτι, όπως ήταν φυσικό, "μπήκαν" στην έγνοια. Το γεγονός ότι δεν απαντούσε στο τηλέφωνό του μεγέθυνε την αγωνία τους και αργά το βράδυ της Τρίτης άρχισαν να τον αναζητούν. Με το πρώτο φως της ημέρας, η αναζήτηση συνεχίστηκε και δίπλα στο θερμοκήπιό του βρέθηκε το αυτοκίνητό του, εκεί όπου είχε αφήσει και το κινητό του τηλέφωνο.

Η έρευνα στη γύρω περιοχή αποκάλυψε στους οικείους του το φρικτό θέαμα του πτώματος του 36χρονου παλικαριού να κείτεται μπρούμυτα στον πυθμένα της δεξαμενής, κρατώντας σφιχτά στα χέρια του το ηλεκτρικό τρυπάνι, λες και το θανατηφόρο ηλεκτρικό ρεύμα κοκκάλωσε τα πάντα! Πρέπει να σημειωθεί ότι από θαύμα δε θρηνήσαμε κι άλλα θύματα και χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος εξειδικευμένος τεχνίτης της ΔΕΗ, προκειμένου να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο σημείο βρέθηκε η ιατροδικαστής κ. Α. Κανάκη, η οποία συνέλεξε στοιχεία, ενώ το πτώμα του άτυχου παλικαριού μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ για νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση για τα αίτια του τραγικού συμβάντος διενεργείται από το Α.Τ. Βιάννου.  

Σοκ

Το συνταρακτικό γεγονός συντάραξε την τοπική κοινωνία, αφού το 36χρονο παλικάρι ήταν άνθρωπος μειλίχιος, έντιμος και εργατικός και ως εκ τούτου ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή. Στην Άρβη, αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Αμιρά, τυλίχθηκε ένα πέπλο πένθους και οδύνης. «Χάθηκε ένα παιδί-χρυσάφι, δουλευταράς και προκομμένος, που δεν είχε δώσει ποτέ την παραμικρή αιτία για κακό», μας είπαν μ' ένα στόμα οι κάτοικοι της Άρβης. Η κηδεία του γίνεται σήμερα το μεσημέρι στη γενέτειρά του, στα Αμιρά Βιάννου.

Του Μανώλη Σπανάκη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News