default-image

Συνελήφθη για ενεχυροδανειστήριο - Κατασχέθηκαν κοσμήματα

Κρήτη
Συνελήφθη για ενεχυροδανειστήριο - Κατασχέθηκαν κοσμήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για παραβάσεις ειδικών ποινικών νόμων, που αφορούν στη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων, παραβάσεις του νόμου περί όπλων, κλοπή και πλαστογραφία πιστοποιητικών, συνελήφθη προχθές το μεσημέρι 42χρονος στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων για τη νόμιμη λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων στο Ρέθυμνο, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε 3 ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού, ιδιοκτησίας του 42χρονου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με τη νόμιμη αγορά, κατοχή και διάθεση των κοσμημάτων, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα εν λόγω καταστήματα.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των ελέγχων, δε βρέθηκαν τα κοσμήματα που είχε καταχωρίσει στα τηρούμενα βιβλία του τον τελευταίο μήνα, ως όφειλε, ενώ δεν προκύπτει η πώλησή τους βάσει τιμολογίων.   

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

? 26 συσκευασίες που περιείχαν διάφορα κοσμήματα για τα οποία ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους,

? 1 ασημένια αλυσίδα με ασημένιο μενταγιόν η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στα τηρούμενα βιβλία του τον τελευταίο μήνα, ως όφειλε,

? 3 χρυσές λίρες,

? 1 σφραγίδα (στρογγυλή),

? 1 σιδερογροθιά και

? 2 σπρέι πιπεριού.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου ενώ ερευνάται ο τρόπος προμήθειας και η περαιτέρω διάθεση των κοσμημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News