default-image

Σχέδιο εκτόνωσης από το Μαξίμου

Ελλάδα
Σχέδιο εκτόνωσης από το Μαξίμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρση του πολιτικού αδιεξόδου που οδήγησε η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ φαίνεται ότι επιχειρείται από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αποσοβηθεί η κρίση και να  απομακρυνθεί το ενδεχόμενο των διαφαινόμενων εκλογών.  Ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να εμφανίζεται ως ο αδιάλλακτος  στο θέμα της ΕΡΤ και φέρεται να κάνει κινήσεις διαφυγής από το αδιέξοδο.

Βασικό σημείο της πρότασης  η οποία θα πέσει στο τραπέζι των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, είναι μια μεταβατική περίοδο στην ΕΡΤ  με πρωταρχικό στόχο να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες των κρατικών καναλιών.

Δεύτερο σημείο της πρότασης  είναι  η επιτάχυνση του σχεδίου επανεκκίνησης της νέας ΕΡΤ αφού όπως προαναφέρθηκε υπάρξει μεταβατική κατάσταση στο μεσοδιάστημα, μέχρι δηλαδή να είναι όλα έτοιμα για το νέο κρατικό κανάλι.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο «ταχύτατης επανεκκίνησης» της ΕΡΤ που θα ρίξει στο τραπέζι ως πρόταση στους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός  προβλέπει τη λειτουργία του νέου κρατικού καναλιού ΝΕΡΙΤ το ταχύτατο δυνατό, πιθανότατα μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

Στην  νέα εταιρεία  θα χρησιμοποιηθούν πολλά πρόσωπα της παλιάς ΕΡΤ, κάτι το οποίο, άλλωστε είχε γίνει γνωστό εξαρχής από τον  κυβερνητικό εκπρόσωπο, που είχε αναφέρει πως στο νέο κρατικό κανάλι θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν οι εργαζόμενοι του προηγούμενου φορέα.

Για το μεσοδιάστημα  του ενάμιση μήνα  η πρόταση φέρεται να περιλαμβάνει την εκπομπή κανονικού σήματος με προσωρινό πρόγραμμα, πιθανότατα επαναλήψεις του προγράμματος. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες με όποιο συμβολισμό περικλείει.

Την ευθύνη για την εκτέλεση του σχεδίου θα έχουν το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του θέματος βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψαν την Τρίτη για το κλείσιμο και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Για την κάλυψη των αναγκών της προσωρινής κατάστασης στην δημόσια τηλεόραση  η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αναζητήσει δημοσιογράφους με δίμηνες συμβάσεις τις οποίες θα υπογράψουν με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να λειτουργήσει η προσωρινή ΕΡΤ, ώσπου να ανοίξει η ΝΕΡΙΤ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News