Ειδήσεις

EBU: Πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ

Υπογραφές για να βγει ξανά στον αέρα η ΕΡΤ συγκεντρώνει ηλεκτρονικά η EBU χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή πλατφόρμα Avaaz.

Το κείμενο που καλούνται να υπογράψουν χρήστες του διαδικτύου αναφέρει:

«Εμείς, η κοινή γνώμη και οι υποστηρικτές των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, συντασσόμαστε με την European Broadcasting Union (EBU) και εκφράζουμε την προφανή αποδοκιμασία μας  για την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης την Τρίτη 11 Ιουνίου να κλείσει άμεσα την ΕΡΤ. Αυτή η αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης υποσκάπτει την παρουσία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα και την ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση, επιτρέποντας στην ΕΡΤ να βγει ξανά στον αέρα στην Ελλάδα».

Εξηγώντας γιατί είναι τόσο σημαντικό να υπογράψουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το παραπάνω κείμενο, η EBU αναφέρει: Εμείς στην EBU πιστεύουμε ότι η ύπαρξη των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση βρίσκεται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών και επομένως κάθε ακραία αλλαγή στο σύστημα της δημόσιας ενημέρωσης θα πρέπει να αποφασίζεται μόνο μετά από έναν ανοιχτό διάλογο και συζήτηση στο Κοινοβούλιο και όχι με μια απλή συμφωνία δύο υπουργών. Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες των δημοκρατικών και πλουραλιστικών κοινωνιών στην Ευρώπη.

Πηγή: protothema.gr

Παρακολουθήστε ζωντανά το απεργιακό δελτίο των εργαζομένων της ΕΡΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια