default-image

Καπνός και το... 12o δέμα;

Κρήτη
Καπνός και το... 12o δέμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...». Απόλυτα θα λέγαμε ότι ταιριάζει αυτή η λαϊκή ρήση στην περίπτωση της κ. Σταυρωτής Σκαλιδάκη από το Ηράκλειο, η οποία, όπως καταγγέλλει  πριν 4 χρόνια έχασε 11 δέματα στα ΕΛ.ΤΑ.

Ωστόσο, μετά από καταδικαστική απόφαση σε βάρος μιας υπαλλήλου που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση, επανάκτησε την «αίσθηση εμπιστοσύνης» με τα ΕΛ.ΤΑ. και "συνεργάστηκε" ξανά. Το συστημένο όμως δέμα από την Αγγλία που παρήγγειλε, και το οποίο πλήρωσε αδρά, ακόμη να φτάσει στα χέρια της, βάζοντάς τη σε νέες περιπέτειες!

Μη μπορώντας να πιστέψει πως θα χάσει το 12ο κατά σειρά δέμα, δείχνει αποφασισμένη να προσπαθήσει με όλες της τις δυνάμεις να κινήσει γη και ουρανό για να διαπιστώσει πού βρίσκεται.

Θύματα υπαλλήλου

Όλα ξεκίνησαν, όπως υποστηρίζει η ίδια, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2009, που «πραγματοποίησα αγορές μέσω ebay κι έχασα συνολικά 11 δέματα! Δεν παρέλαβα κανένα απολύτως». Τότε η κ. Σκαλιδάκη είχε επικοινωνήσει με την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΛ.ΤΑ. Κρήτης και με τον επιθεωρητή των ΕΛ.ΤΑ., οι οποίοι διεξήγαγαν ιδιωτική έρευνα και μετά από καιρό, όπως είπε, την ενημέρωσαν ότι κάποια από τα αντικείμενά της είχαν βρεθεί στο σπίτι μιας υπαλλήλου, την οποία αρνήθηκαν να κατονομάσουν.

«Ευτυχώς που παράλληλα ένα ακόμα θύμα της εν λόγω υπαλλήλου είχε κάνει καταγγελία στην Αστυνομία και κινήθηκαν διαδικασίες για την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης», πρόσθεσε. Μάλιστα, το δεύτερο θύμα, επίσης κρητικής καταγωγής κι ένα από τα πολλά, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, είχε μιλήσει τότε σε αθηναϊκό κανάλι και σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την προβολή της εκπομπής πήρε η υπόθεση το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω υπάλληλος κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση και το πρώτο δικαστήριο είχε οριστεί στις 4 Ιουλίου του 2011. Μετά από τρεις αναβολές καταδικάστηκε ερήμην στις 13 Μαΐου του τρέχοντος έτους με 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή και ένα έτος στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για όλες τις υπεξαιρέσεις, εκ των οποίων, όπως ανέφερε η κ. Σκαλιδάκη, το βασικότερο και πρώτο χρονικά θύμα ήταν η ίδια. Είχε ήδη χάσει 11 δέματα και τα υπόλοιπα θύματα είχαν υποστεί λιγότερες απώλειες. Είχε χάσει ένα δέμα το κάθε θύμα.

Το 12ο δέμα

Στο μεταξύ, όπως τόνισε η κ. Σκαλιδάκη, «μετά από όλη αυτή την ψυχική οδύνη την οποία υπέστη, αποφάσισα να ξαναεμπιστευτώ τα ΕΛ.ΤΑ.».

Παρήγγειλε ένα δέμα μέσω ebay συστημένο στις 31 Μαΐου του 2013, το οποίο ταχυδρομήθηκε από τον πωλητή στις 3 Ιουνίου του τρέχοντος έτους και... εξαφανίστηκε..!

Το δέμα θα ερχόταν από Αγγλία στο Ηράκλειο από τις 3 του τρέχοντος μήνα και μέσα σε 4 εργάσιμες ημέρες. Μέχρι σήμερα όμως κι ενώ έχει περάσει εις διπλούν το χρονικό διάστημα που θα το λάμβανε στα χέρια της η κ. Σκαλιδάκη, το δέμα δεν έχει φτάσει, με αποτέλεσμα οι τελευταίες ημέρες να έχουν μετατραπεί για την ίδια σε εφιάλτη, καθώς ξεκίνησε νέο αγώνα και έρευνες για να διαπιστώσει πού και ποιος τελικά είναι ο παραλήπτης.

Πού πήγε;

"Καθημερινά τις τελευταίες ημέρες κάνω έρευνα και αγώνα να καταλάβω πού πήγε το δέμα. Πήγα στο υποκατάστημα της Θερίσου στο Ηράκλειο κι έδωσα το tracking number και με στέλνουν από τον "Άννα στον Καϊάφα". Μου είπαν ότι δεν ήταν καταχωρισμένος ο αριθμός και μου έδωσαν το τηλέφωνο του κέντρου εξυπηρέτησης στην Αθήνα.

Ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΛ.ΤΑ. Κρήτης με ρώτησε μέχρι και το βάρος και εμμέσως το περιεχόμενο του δέματος, το οποίο με βάζει σε υποψίες.

Υπάρχει κάποια σπείρα ή κάποιος έχει στοχοποιήσει εμένα προσωπικά; Ήδη έχω χάσει 11 δέματα και πέρασα όσα πέρασα με την υπόθεση υπεξαίρεσης της υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ.".

Μέχρι τώρα η κ. Σκαλιδάκη έχει επικοινωνήσει τόσο με τα κεντρικά γραφεία των ΕΛ.ΤΑ. στην Αθήνα, όσο και με τη διευθύντρια κ. Κοσμά και με το διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΛ.ΤΑ. κ. Πλευράκη.

"Η κ. Κοσμά μού είπε ότι το δέμα βρίσκεται στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", ενώ ο κ. Πλευράκης ισχυρίστηκε ότι το δέμα δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ελλάδα και ότι θα ενημερωνόταν και θα επικοινωνούσε μαζί μου. Προσπαθώ να επικοινωνήσω και με τον επιθεωρητή κ. Φαρσάρη, ωστόσο αυτό δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό. Οι μέρες περνούν και το δέμα δεν έρχεται», σημείωσε με παράπονο και αγανάκτηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News