default-image

Handelsblatt: "Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέδειξε πολιτικό θάρρος"

Κόσμος
Handelsblatt: "Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέδειξε πολιτικό θάρρος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ επικροτείται από τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία σε άρθρο της με τίτλο "Όλα από την αρχή" μιλάει για «πολιτικό θάρρος» του Αντώνη Σαμαρά, παίρνοντας ξεκάθαρα θέση υπέρ του.

«Η ενέργεια του πρωθυπουργού είναι λογική, δεδομένου ότι η ΕΡΤ δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει από μόνη της την "κάθαρση" και έτσι το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ήταν η μόνη δυνατότητα που είχε η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό», σημειώνει ο συντάκτης της εφημερίδας Hans-Peter Siebenhaar.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περιόδους κατά τις οποίες η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ταμπού. «Αυτό», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος της Handelsblatt, «αποτελεί μια καλή πολιτική είδηση για μια χώρα στην οποία η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση αποτελεί μπαλάκι στα χέρια των ισχυρών. Για μια λειτουργική δημοκρατία, η ύπαρξη μιας ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι, σε έναν ψηφιακό κόσμο μέσων ενημέρωσης με ένα πλήθος προσφορών, η σημασία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης έχει μειωθεί. Για το λόγο αυτό καθίσταται λογική η δραστική μείωση των καναλιών και του εργαζόμενου προσωπικού».

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική οικονομική εφημερίδα, με άρθρο της υπό τον τίτλο "Ο Ακλόνητος", είχε ανακηρύξει τον Αντώνη Σαμαρά πολιτικό της χρονιάς για το 2012 με το αιτιολογικό ότι στις δύσκολες στιγμές αντιλήφθηκε το συμφέρον της χώρας του και ανταποκρίθηκε στην πρόκληση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News