default-image

Ερώτηση Σπ. Δανέλλη και ευρωβουλευτών για την ΕΡΤ

Κρήτη
Ερώτηση Σπ. Δανέλλη και ευρωβουλευτών για την ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ερώτηση προς της Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσαν το ζήτημα της κατάργηση της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης οι ευρωβουλευτές Μαριλένα Κοππά, Σπύρος Δανέλλης, Άννυ Ποδηματά και Νίκος Χρυσόγελος. Με αφορμή την αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, οι ευρωβουλευτές αντέδρασαν άμεσα διατυπώνοντας ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

«Δημοσιεύτηκε σήμερα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία τα περιουσιακά στοιχεία μιας δημόσιας επιχείρησης που καταργείται περιέρχονται στο Δημόσιο. Παράλληλα υπογράφτηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία 4 τηλεοπτικών καναλιών, 7 ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας ,19 περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών και ενός ιστότοπου της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Ερωτάται επομένως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Θεωρεί συμβατή με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης την πλήρη κατάργηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα;

Είναι επιβεβλημένη από την τρόικα η απόφαση αυτή;

Συμπεριλαμβάνεται στις υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης (αν και είναι γνωστό ότι η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό);

Είναι σύμφωνη η Επιτροπή (ως μέλος της τρόικας) με την απόφαση αυτή, και αν ναι, μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για άλλα κράτη που βρίσκονται σε πρόγραμμα;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News