default-image

Μια λαοθάλασσα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Ελλάδα
Μια λαοθάλασσα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια λαοθάλασσα το μεσημέρι έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στο πλαίσιο συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Χιλιάδες πολίτες, μέλη του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άνθρωποι από διάφορες ενώσεις και σωματεία, από τον ΟΤΕ, το ΕΠΑΜ αλλά και την ΠΟΕ-ΟΤΑ και κυρίως απλοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Παρακολουθήστε το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ

Πορεία του ΠΑΜΕ

Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ είχε πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, εκεί όπου έδωσε το "παρών" και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ αρχή του νέου κατήφορου και ζήτησε να επαναλειτουργήσει άμεσα η δημόσια τηλεόραση.

Δηλώσεις Αλ. Τσίπρα

Έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ βρίσκεται και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Δήθεν καταγγέλλουν, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Διότι αυτοί φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης. Η προοπτική της δημοκρατικής διεξόδου, όμως, δεν είναι απειλή για το λαό, είναι ευλογία. Αυτή η πράξη φίμωσης της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι η αρχή του τέλους της βαρβαρότητας για το λαό μας.

Καλούμε τον ελληνικό λαό σε έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα είναι. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας».

Πλήθος έξω από την ΕΤ3

Πλήθος έχει συγκεντρωθεί και έξω από το κτήριο της ΕΤ3 στη λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη, προς συμπαράσταση στους εργαζομένους της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, που βρίσκονται μέσα στο κτίριο, έχουν τοποθετήσει και μεγάφωνα για να ακούγεται το πρόγραμμα που συνεχίζει να μεταδίδεται, ενώ έχουν αναρτηθεί και αρκετά πανό.

Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση έκανε το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου και με πορεία οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν κι αυτοί προς το κτήριο της ΕΤ3.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News