default-image

Καταγγελία για απειλές σε εκπαιδευτικούς που απήργησαν

Κρήτη
Καταγγελία για απειλές σε εκπαιδευτικούς που απήργησαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης καθηγητών και στο Ηράκλειο από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επειδή τόλμησαν να συμμετάσχουν στη σημερινή προγραμματισμένη 24ωρη απεργία, εκφράζοντας την εναντίωσή τους στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τη συμπαράστασή τους στους χιλιάδες εργαζόμενους  της ΕΡΤ.  

Όπως καταγγέλλει η Ένωση σε ανακοίνωσή της,«ο αυταρχισμός και οι απειλές στους εκπαιδευτικούς ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και μάλιστα με την επίκληση της επιστράτευσής τους, που αφορούσε την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, δείχνει και τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης: "Νόμος και τάξη". Σημαίνει καταστολή, συκοφάντηση, φόβος και σκυμμένα κεφάλια, ανεργία, απολύσεις. Η κυβέρνηση να πάρει πρέπει δυναμική απάντηση!

Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν αλληλέγγυοι σε όποιον μάχεται και αγωνίζεται ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό. Αυτοί που κλείνουν σήμερα οργανισμούς και πετάνε χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο είναι εκείνοι που χθες έκλειναν 1.500 σχολεία, έβαλαν λουκέτο στον ΟΕΔΒ, επιστράτευσαν εκπαιδευτικούς, ορθώνουν καθημερινά σινικά τείχη στη μόρφωση των παιδιών του λαού.

Να μη σκύψει κανείς το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθεί. Μόνο η οργάνωση του αγώνα και η κοινή δράση όλων των κλάδων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των συνδικάτων, εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών, ενάντια στην ανεργία, στο κλείσιμο δημόσιων οργανισμών, στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και εμπορευματοποίησης κοινωνικών αγαθών, είναι μονόδρομος. Κανένας μόνος του!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News