Ειδήσεις

Απειλούνται με κυρώσεις μέσα που μεταδίδουν εκπομπές της ΕΡΤ

Ξεκάθαρη απειλή του υπουργείου Οικονομικών προς τα περιφερειακά μέσα να μην τολμήσουν να αναμεταδώσουν εκπομπή της ΕΡΤ καθώς απειλούνται με κυρώσεις.

Συγκεκριμένα τη διακοπή της αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από τα ΜΜΕ ζητάει με mail που υπογράφει σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αναφέροντας: «Τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Ήδη σταμάτησε η μετάδοση του σταθμού του ΚΚΕ, 902 TV, από την Digea, η οποία ανήκει στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας και διανέμει το ψηφιακό σήμα των καναλιών σε όλη τη χώρα. Στον αντίποδα η EBU αποφάσισε να "υιοθετήσει" πλήρως την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε στη Γενεύη μεταξύ των μελών των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων της Ευρώπης, ελήφθη η απόφαση για την πλήρη υποστήριξη της ΕΡΤ, ώστε να διατηρηθεί στη ζωή. Ήδη από χθες με τη συνδρομή της EBU το σήμα της ΕΡΤ φτάνει δορυφορικά σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην ιστοσελίδα της μεταδίδεται το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Στο mail αναφέρεται πως «εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη την υπ' αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β' 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε.) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρείας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια