default-image

Ο αγώνας των εργαζομένων μέσα από το φακό του Reuters

Ελλάδα
Ο αγώνας των εργαζομένων μέσα από το φακό του Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μεταδίδει το πρακτορείο Reuters από τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Άνθρωποι στα πατώματα, καταβεβλημένοι από την απόγνωση και την κούραση, βουρκωμένα μάτια μετά τις διαδοχικές ανακοινώσεις για λουκέτο και φυσικά εργαζόμενοι έτοιμοι για αγώνα μέχρι τέλους, αφού η ΕΡΤ μπορεί να κατηγορήθηκε ως άντρο σπατάλης και κακοδιαχείρισης, αλλά δεν της άρμοζε να βυθιστεί από τη μια στιγμή στην άλλη στο σκοτάδι με μια κυβερνητική απόφαση.

Για δεύτερο 24ωρο και οι 2.656 εργαζόμενοι αρνούνται να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο της λεωφόρου Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή και παραμένουν πρωί και βράδυ άυπνοι «στο πόστο τους». Μαζί τους και οι οικογένειές τους, γονείς και παιδιά στον ίδιο αγώνα, για να μην κλείσει η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση και να μη βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο.   

Παρακολουθήστε το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ

Στις 4 το απόγευμα, όπως μας μετέφεραν οι εργαζόμενοι, έχει δοθεί ραντεβού για να συζητηθούν οι εξελίξεις και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

Ο μεγάλος φόβος είναι κατά τις μικρές ώρες, οπότε η κούραση καταβάλλει τους εργαζομένους, μην τυχόν και υπάρξει έφοδος των ΜΑΤ για να τους απομακρύνουν. Πάντως υπάρχουν διαρκώς ομάδες περιφρούρησης που επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εργαζόμενους και σχετικά πρόσωπα.

Παράλληλα, ενώ υπήρξαν από το πρωί φήμες για πλιάτσικο στο Ραδιομέγαρο και μεταδόθηκε ότι αφαιρέθηκαν εξοπλισμός και υπολογιστές, αυτό διαψεύδεται κατηγορηματικά από τους εργαζομένους.

Τις εικόνες από τον αγώνα πάντως μεταδίδουν με το φακό τους δύο Έλληνες φωτογράφοι, ο Γιάννης Κολεσίδης και ο Γιώργος Καραχάλης, και τις μετέφεραν παντού, ώστε οι πολίτες σε όλο τον κόσμο να γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια και τι διακυβεύεται πραγματικά με το κλείσιμο του διακόπτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News