default-image

Τι να κάνετε αν δείτε ένα θαλάσσιο θηλαστικό

Τι να κάνετε αν δείτε ένα θαλάσσιο θηλαστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολύ ενθουσιασμό διηγούνται τη συνάντησή τους εν πλω με ένα θαλάσσιο θηλαστικό, συνήθως κατά τη διάρκεια των διακοπών, όλοι όσοι έχουν μία τέτοια εμπειρία.

Ωστόσο καλό θα ήταν όλοι να γνωρίζουμε πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούμε σε μία τέτοια περίπτωση.

Ένας χρήσιμος οδηγός δημιουργήθηκε, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας "Θάλασσα", για το τι πρέπει να κάνουμε.

H MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη & Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας και το WWF Ελλάς υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε: Ενημερωτική, εκπαιδευτική, συμμετοχική εκστρατεία για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Ελλάδα", σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών "Πέλαγος" και το Tethys Research Institute.

H "Θάλασσα" χρηματοδοτείται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάσσεται στο χρηματοδοτικό εργαλείο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, LIFE Information & Communication.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση ενός σημαντικού περιβαλλοντικού προβλήματος για το θαλάσσιο περιβάλλον της Ελλάδας, το οποίο αφορά στη διατήρηση όλων των σπάνιων και απειλούμενων θαλάσσιων θηλαστικών που φιλοξενούνται στα ελληνικά νερά. Πιο συγκεκριμένα στοχεύει στο να καθιερώσει στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας την ανάγκη για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών, παρουσιάζοντας τη σπουδαιότητα της ύπαρξής τους στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News