default-image

Χωρίς νερό οι Πατέλες

Κρήτη
Χωρίς νερό οι Πατέλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύσκολο διήμερο ξεκινά σήμερα για εκατοντάδες δημότες του Ηρακλείου, αφού, λόγω προγραμματισμένων εργασιών, θα κοπεί το νερό σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής των Πατελών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΗ, σήμερα και αύριο θα διακοπεί η υδροδότηση στην περιοχή των Πατελών που ορίζεται από τους δρόμους Καραϊσκάκη, Αστρινάκη, Ξάνθου, Γερωνυμάκη και Μπαντουβά. Η προγραμματισμένη αυτή διακοπή της υδροδότησης γίνεται προκειμένου να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες στα πλαίσια της κατασκευής του έργου "Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στην περιοχή Πατελών".

Η ΔΕΥΑΗ ζητά την κατανόηση των δημοτών στην όχληση που θα δημιουργηθεί και συνιστά την κατά το δυνατόν ορθολογική χρήση του διαθέσιμου νερού. Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας από σταθερό τηλέφωνο τον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810).

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι των Πατελών θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή για τις 2 αυτές μέρες που θα μείνουν χωρίς νερό για τις ανάγκες εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στη περιοχή των Πατελών είναι προϋπολογισμού 527.131 ευρώ και αποτελεί υποέργο του ευρύτερου έργου "Κατασκευή δικτύων ύδρευσης στην πόλη Ηρακλείου", προϋπολογισμού 4.232.000. ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), τις Δημόσιες Επενδύσεις και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΗ.  

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:

1. Κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 19.880 μέτρων με σωλήνες πολυαιθυλενίου HDPE 3ης γενιάς, 16 Atm διατομών από Φ 90 έως Φ400.  

2. Κατασκευή υδροληψιών ύδρευσης στους αντίστοιχους αγωγούς. Συνολικά προβλέπεται η αντικατάσταση 2.000 παροχών ύδρευσης.

3. Κατασκευή των φρεατίων όπου θα τοποθετηθούν οι απαραίτητες συσκευές για τη σωστή λειτουργία του δικτύου (δικλίδες, αεροβαλβίδες) και τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών στις προβλεπόμενες από τη μελέτη θέσεις. Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή 18 φρεατίων ύδρευσης και η τοποθέτηση 66 δικλίδων 9 αερεξαγωγών και 7 πυροσβεστικών κρουνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News