default-image

Συμπαράσταση μετά μουσικής στην ΕΡΤ

Πολιτισμός
Συμπαράσταση μετά μουσικής στην ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσική παράσταση συμπαράστασης στην ΕΡΤ θα δοθεί στα Χανιά. Πρόκειται για μια οπτικοακουστική παράσταση, βασισμένη στο λόγο και τη μουσική που έχουν το αντίβαρο στη σιωπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα της εκτροπής η οποία διενεργείται εις βάρος της ΕΡΤ, των εργαζομένων, και κυρίως της απαξίωσης που δέχεται η ΕΡΤ στο σύνολό της, ενώνουμε τις φωνές και τη μουσική μας με τον Αγώνα για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, θα βρισκόμαστε στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Χανίων - στη Σούδα - με τη μουσικοθεατρική παράστασή μας "Κι εκείνος που σωπαίνει θα χαθεί", ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο έμψυχο δυναμικό του σταθμού, αλλά και για τους παρακάτω σοβαρότατους λόγους:

1.- Για την Δημοκρατία, με την αντίδρασή μας στα φαινόμενα "αποφασίζω και διατάζω" και την αντίθεσή μας προς κάθε ανδρείκελο "πολιτικής" που θεωρεί τη δημόσια περιουσία κτήμα του.

2.- Για τη συνέχιση της λειτουργίας του -σχεδόν- μόνου νόμιμου μέσου τηλεπικοινωνίας, το οποίο φτάνει σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και το μόνο που συνδέει ουσιαστικά τους Έλληνες απανταχού της Γης με την Ελλάδα.

3.-Για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση του πιο σημαντικού - στη σημερινή ελληνική ραδιοτηλεοπτική πραγματικότητα- φορέα διεθνούς, αλλά προπαντός Ελληνικού Πολιτισμού (αρχαίου, κλασσικού, παραδοσιακού και σύγχρονου), με τις εκπομπές μοναδικής ποιότητας ακουσμάτων και θεαμάτων, το ανεκτίμητης αξίας Ιστορικό Αρχείο και τα αξιολογότατα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ".          

Επί σκηνής συναντιώνται η δύναμη του τραγουδιού από τη μία, και η θεατρικότητα, οι συμβολισμοί του θεάτρου σκιών, από την άλλη. Σε παράλληλη δράση απαγγέλλονται κείμενα και ποιήματα σημαντικών δημιουργών.

- Με το λόγο τους οι:  

Γ. Ρίτσος, Μ. Ελευθερίου, Ι. Καμπανέλλης, Κ. Τριπολίτης, Οδ. Ελύτης, Κ. Μουρσελάς,

Α. Παναγούλης, Ν. Γκάτσος, Μ. Θεοδωράκης, Γ. Μαρκόπουλος, Τ. Λειβαδίτης, Δ. Σαββόπουλος,

Θ. Γκαϊφύλλιας, Μ. Λοΐζος, Μ. Κατσαρός, Μ. Ρασούλης, Μ. Σαχτούρης, Γ. Καλαμίτσης,

Π. Καρασούλος, Γ. Δροσίνης, Π. Γιαννακός, A. Nesin,  W. Biermann/Δ. Κούρτοβικ και Δ. Αμπράζης.

- Με τη μουσική τους οι:

Γ. Μαρκόπουλος, Μ. Θεοδωράκης, Δ. Σαββόπουλος, Θ. Γκαϊφύλλιας, Χ. Λεοντής, Θ. Μικρούτσικος, Σ. Ξαρχάκος, Δ. Μούτσης, Μ. Λοΐζος, Μ. Χατζιδάκις, Δ. Τσακνής, Π. Βαγιόπουλος, Θ. Οικονόμου και Γ. Λουτσέτης.

- Συμμετέχουν οι:

Ελισάβετ Βερούλη: Τραγούδι-κιθάρα

Κατερίνα Παπαδάκη: Απαγγελία-συνεπιλογή κειμένων   

Νίκος Μπλαζάκης: Θέατρο σκιών-καλλιτεχνική επιμέλεια αφίσας

Γιώργος Λουτσέτης: Πιάνο-ενορχήστρωση-τραγούδι-δομή παράστασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News