default-image

Βερολίνο: Διαμαρτυρία και ψήφισμα για την ΕΡΤ

Κόσμος
Βερολίνο: Διαμαρτυρία και ψήφισμα για την ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 150 πολίτες του Βερολίνου, Έλληνες και μη, διαμαρτυρήθηκαν την Τετάρτη μπροστά στο ελληνικό Προξενείο με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στο ψήφισμα που επέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

«Γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το κλείσιμο της ΕΡΤ

- Η ΕΡΤ δεν είναι απλώς δυο-τρία τηλεοπτικά κανάλια. Μεταξύ άλλων η ΕΡΤ είναι ένα πλήθος ραδιοφωνικών σταθμών, μία (από τις λίγες στην Ελλάδα) συμφωνική ορχήστρα, ποικίλα μουσικά σύνολα, το Αρχείο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, ο μοναδικός πομπός που φτάνει σ' όλες τις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας και στο εξωτερικό και πολλά άλλα. Από την Τρίτη 11/6/2013 δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Σήμερα Τετάρτη 12/6/2013 η Κρατική Ορχήστρα ανακοίνωσε την ακύρωση της συναυλίας της 14ης Ιούνη, καθώς σ' αυτήν θα έπαιρνε μέρος η Χορωδία της ΕΡΤ, η οποία όμως πλέον δεν υφίσταται.

- Η ΕΡΤ αποτελεί μοναδικό παράγοντα Παιδείας και Πολιτισμού στο ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό πεδίο. Προσφέρει ένα αναντικατάστατο πολιτιστικό προϊόν.

- Η ΕΡΤ δεν είναι τα 100 καλοπληρωμένα στελέχη της. Αυτά ούτως ή άλλως δεν κινδυνεύουν - θα συνεχίσουν να αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό σε άλλες θέσεις. Η ΕΡΤ είναι χιλιάδες δημοσιογράφοι, τεχνικοί, καλλιτέχνες κ.λπ. Μέσα σε μία νύχτα, εντελώς απροειδοποίητα, έμειναν άνεργοι περίπου 3.000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

- Μέσα σε έναν χρόνο είναι η 19η φορά που η κυβέρνηση εκδίδει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι Π.Ν.Π. νομιμοποιούνται μόνο "σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικώς επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης". Αυτήν τη φορά η ΝΔ προχώρησε πραξικοπηματικά στη βίαιη επιβολή μιας απόφασης με την οποία δε συμφώνησαν καν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν μπορεί να περάσει. Αν δεν τους σταματήσουμε, αύριο θα κλείσει ο ΟΚΑΝΑ, τα ΔΗΠΕΘΕ, οι δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία και ό,τι άλλο θεωρεί η Κυβέρνηση "περιττό και απίστευτα δαπανηρό".

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε μέχρι να αποσυρθεί η απόφαση. Μας αφορά όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News