default-image

Liberation: "Ποιος έσβησε την τηλεόραση;"

Κόσμος
Liberation: "Ποιος έσβησε την τηλεόραση;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τo αιφνιδιαστικό λουκέτο της ΕΡΤ έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις και μεγάλη μερίδα του ξένου Τύπου κυκλοφόρησε την Τετάρτη με πρωτοσέλιδα άρθρα για την τύχη της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Συγκινητική όμως είναι και η έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης από αρκετούς εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου.

Χαρακτηριστικό του διεθνούς αντίκτυπου που έχει η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ είναι το μαύρο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας "Liberation" με τίτλο "Ποιος έσβησε την τηλεόραση;". «Η κυβέρνηση κλείνει βίαια την κρατική τηλεόραση ΕΡΤ», γράφει στο δημοσίευμά της η Liberation, η οποία σημειώνει ότι το «δραστικό και άνευ προηγουμένου» μέτρο ανακοινώθηκε ενόσω το κλιμάκιο της τρόικας βρισκόταν στην Αθήνα.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα έχει αναρτήσει ένα βίντεο με τις τελευταίες στιγμές της ΕΡΤ πριν χαθεί το σήμα και πέσει το "μαύρο", αλλά και με πλάνα από το εσωτερικό του Ραδιομέγαρου και του προαύλειου χώρου:

http://api.dmcloud.net/player/embed/4e7343f894a6f677b10006b4/51b811e69473991a6200047a/8e5dd9ed93cc4dd0a87cb9791e60af2f?exported=1

Εντυπωσιακός και ευφάνταστος όμως είναι και ο τρόπος που διάλεξαν οι υπεύθυνοι βελγικού καναλιού για να συμπαρασταθούν στους Έλληνες συναδέλφους τους.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, αλλά και προς την ίδια την επιβίωσή της, το βελγικό κανάλι Tele Bruxelles βγήκε στο κεντρικό του δελτίο με το σήμα της ΕΡΤ και από κάτω τη λέξη «solidarite», δηλαδή «αλληλεγγύη».

Για «ψυχρολουσία» κάνει λόγο η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia και τονίζει ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ δε σόκαρε μόνο το δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και τον απόδημο ελληνισμό, για τον οποίο τα κρατικά ΜΜΕ αποτελούσαν το μοναδικό δεσμό με τον τόπο τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News