Ειδήσεις

Περιφέρεια εναντίον κυβέρνησης για την ΕΡΤ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία συνεδρίασε έκτακτα, κατήγγειλε την διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε αναφέροντας:

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην οποία βασίσθηκε η απόφαση του αρμοδίου Υπουργού για τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, δεν καλύπτεται από την πλειοψηφία της βουλής, η οποία και κατά τεκμήριο εκφράζει και την πλειοψηφία των πολιτών, γι' αυτό καλούμε την κυβέρνηση να την ακυρώσει πριν είναι αργά.

Η αναμενόμενη καταψήφισή της από τη βουλή, δυστυχώς δεν ανατρέπει τις καταστροφικές συνέπειες της για τους εργαζομένους, τη δημόσια τηλεόραση, την ενημέρωση των πολιτών, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μας εν τέλει, πράγμα το οποίο γνωρίζει η πλειοψηφία της κυβέρνησης και παρά ταύτα εμμένει, με κίνδυνο να βάλλει σε περιπέτεια τη χώρα.

Ο ξαφνικός θάνατος της δημόσιας τηλεόρασης και η υποκατάστασή της με ένα νέο, αδιευκρίνιστο σχήμα, δεν συνδέεται με την οικονομική κατάσταση της χώρας, την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ Α.Ε. και τον αναγκαίο  εξορθολογισμό των οικονομικών της, αλλά με τον έλεγχο της πληροφόρησης και της ενημέρωσης των πολιτών.

Η σιγή που επιβλήθηκε στη δημόσια εθνική φωνή πλήττει πρωτίστως τις ακριτικές περιοχές και τους απόδημους Έλληνες, που χάνουν τη ζωντανή επαφή τους με την Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Κρήτης καλεί την πλειοψηφία της Κυβέρνησης να αναθεωρήσει την στάση της και τα κόμματα που τη στηρίζουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, γιατί κανείς δεν θα μπορεί να επικαλεσθεί ότι όλα αυτά γίνονται για τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά για τον έλεγχο της ενημέρωσης και τη χειραγώγηση των πολιτών.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια