default-image

Δίωξη κατά του Παναιτωλικού

Ποδόσφαιρο
Δίωξη κατά του Παναιτωλικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πειθαρχική δίωξη κατά του Παναιτωλικού άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ με κατηγορία για αλλοίωση συνθηκών αγώνα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Αγρινίου κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση επτά βαθμών!

Η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα αναφέρει τα εξής:

"Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 22 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 1-6-2012".

Το άρθρο 22 περί αλλοίωσης των συνθηκών του αγώνα αναφέρει:

"1. Οποιοσδήποτε ενεργεί με πράξεις ή παραλείψεις έχοντας σκοπό τη διαστρέβλωση ή αλλοίωση των συνθηκών διεξαγωγής ή του αποτελέσματος ενός αγώνα κατά τρόπο ασύμβατο με την αθλητική δεοντολογία και νομοθεσία και η πράξη ή η παράλειψη δεν τιμωρείται με ειδική διάταξη του παρόντος κανονισμού, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού και χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000) έως σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000). Επίσης, σωρευτικά θα του επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και σε ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση η ποινή αυτή θα επιβάλλεται ισοβίως. Εάν υπαίτια είναι και η ομάδα στην οποία ανήκει, τιμωρείται και αυτή με ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000).

2. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης μη εμφάνισης ομάδας κατά την ακριβή ώρα έναρξης του αγώνα ή της συνέχισης αυτού μετά το ημίχρονο, θα επιβάλλεται στην υπαίτια ομάδα χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000)".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News