Ειδήσεις

Ζήτησαν επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης

Ψήφισμα εξέδωσε το του Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου για το θέμα της ΕΡΤ αναφέροντας:

«Έπειτα από συνεργασία του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Τζαγκαράκη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου, αποκλειστικά για το θέμα της Ε.Ρ.Τ.

Μετά από συζήτηση, ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέληξαν στο παρακάτω ψήφισμα:

Με θλίψη, έκπληξη, αλλά και προβληματισμό, πληροφορηθήκαμε την απόφαση για κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης.

Θλίψη γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο, ενώ παράλληλα χάνεται η συνέχεια μιας πλούσιας ιστορίας, που περιλαμβάνει αστείρευτα αποθέματα πολιτισμού.

Έκπληξη, γιατί τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη. Μια εξέλιξη που σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα μας στιγμή, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλεί να λύσει.

Προβληματισμό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Γιατί εάν τόσο εύκολα θυσιάζεις την ιστορία σου, τότε πολύ ευκολότερα θυσιάζεις το μέλλον σου.

Συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές ενέργειες εξορθολογισμού και απαγκίστρωσης της ΕΡΤ από κομματικές σκοπιμότητες και τις αμαρτίες του παρελθόντος. Τα αδύνατα σημεία όμως αυτά, δεν δικαιολογούν την απόφαση να σιγήσει εν μια νυκτί, η φωνή που ενώνει τους Έλληνες στα πέρατα της οικουμένης.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να επανεξεταστεί η πολιτική αυτή και να δοθεί μια βιώσιμη, ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση, που να εξασφαλίζει την συνέχιση της πολύτιμης κληρονομιάς της δημόσιας τηλεόρασης.

Καλούμε τους δημότες του Μαλεβιζίου να συμπαρασταθούν στις προσπάθειες των εργαζομένων της ΕΡΤ, των φορέων και των σωματείων, για την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια