default-image

Έφτασαν τις 1300 οι δηλώσεις συμμετοχής στο Run Greece

Σπορ
Έφτασαν τις 1300 οι δηλώσεις συμμετοχής στο Run Greece

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουν ξεπεράσει τις 1300 οι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα δρόμου με την ονομασία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που διοργανώνουν ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός το έχουν κυριολεκτικά «αγκαλιάσει» όλοι οι κάτοικοι του Ηρακλείου, αλλά και μεγάλος αριθμός ατόμων από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, που συνδυάζουν μια εκδρομή στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Μέχρι σήμερα οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 1.300 και έχουν δηλώσει συμμετοχή ολόκληρες οικογένειες που θα διασχίσουν τις διαδρομές μέσα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου αλλά και στο παραλιακό μέτωπο, με όποιον τρόπο ο καθένας επιθυμεί (βαδίζοντας ή τρέχοντας).

Οι εγγραφές για όλες τις κατηγορίες συνεχίζονται  αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο - Θύρα 1 από  10.00 μέχρι 20.00.

Από το ίδιο σημείο και τις ίδιες ώρες πρέπει να έλθουν όλοι οι δρομείς, είτε έχουν κάνει ήδη εγγραφή είτε θα κάνουν εκείνη την ώρα που έχουν το δικαίωμα, για να παραλάβουν τον αριθμό τους και τα υπόλοιπα αναμνηστικά.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι την Κυριακή το πρωί πριν από τους αγώνες δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.

Μετά το τέλος του παιδικού αγώνα με πρωτοβουλία του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/σης Α/θμιας Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι εικαστικών για τη διάχυση των μηνυμάτων των παιδιών στην τοπική κοινωνία.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

- Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων Δ' - Ε'  και ΣΤ' Τάξη.

- Ο αγώνας παίδων είναι απόσταση 800μ. περίπου.

- Σκοπός είναι η χαρά της συμμετοχής και ο τερματισμός όλων των παιδιών.

- Δεν υπάρχει συναγωνισμός μεταξύ των παιδιών.

- Δεν υπάρχει κατάταξη.

- Δεν υπάρχει χρονομέτρηση.

- Νικητές είναι όλοι όσοι συμμετέχουν στον αγώνα και γι' αυτό θα δοθεί μετάλλιο σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν τρέχοντας ή βαδίζοντας τη διαδρομή.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ:

Τα παιδιά ή οι εκπρόσωποί τους πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό τους το Σάββατο 15 Ιουνίου από 10.00 μέχρι 20.00, από το Παγκρήτιο Στάδιο - Θύρα 1.

Για τις ομαδικές εγγραφές μπορεί εκτός από τα παιδιά να παραλαμβάνει τους αριθμούς τους και ένας μόνο εκπρόσωπος του σχολείου, σωματείου κ.λ.π.

ΩΡΑ  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ: 10.45

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση - Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας.

Τα παιδιά τρέχουν ή βαδίζουν την οδό Δικαιοσύνης μέχρι το ύψος της πλατείας Νικ. Φωκά, εκεί στρίβουν δεξιά, περνούν  μπροστά από τη Βικελαία βιβλιοθήκη, στη συνέχεια διασχίζουν ανεβαίνοντας την οδό Δαιδάλου, βγαίνουν στην πλατεία Ελευθερίας και  τερματίζουν, σε σημείο ανάλογα και με την εξέλιξη του δρόμου των 5χλμ.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Οι συμμετέχοντες παιδιά - δρομείς μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο χώρο εκκίνησης του αγώνα στην Πλατεία Ελευθερίας.  Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης τουλάχιστον 1 ώρα  πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή  το αργότερο στις 09.45. Εκεί θα τα παραλάβουν στελέχη της διοργάνωσης και θα τα προετοιμάσουν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

«Να φτάσετε έγκαιρα στην πλατεία Ελευθερίας, αφού λάβετε υπ' όψιν σας ότι αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία, λόγω του αγώνα».

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ:

Όλοι τα παιδιά αμέσως μετά τον τερματισμό θα οδηγηθούν σε ειδικό ελεγχόμενο χώρο  στην πλατεία Ελευθερίας. Στο χώρο αυτό θα τους δοθεί το ΜΕΤΑΛΛΙΟ τους και εμφιαλωμένο νερό.

Από το σημείο αυτό θα τα παραλάβουν και  οι γονείς τους.

Επιπλέον θα διανεμηθούν Τιμητικά Διπλώματα Συμμετοχής από την E.A.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης στις σχολικές μονάδες που θα συμμετέχουν στον αγώνα καθώς και στους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Τα διπλώματα θα παραλάβουν οι Δ/ντές των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Ηρακλείου από τη Δευτέρα 1 μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News