default-image

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ ο δήμος Μινώα

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ ο δήμος Μινώα

   Καταγγέλει το κλείσιμο της ΕΡΤ ηδημοτική αρχή Μινώα Πεδιάδος αναφέροντας:

   Η δίχως προηγούμενο αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να επιχειρήσει  με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου να βάλει λουκέτο σε οργανισμούς με  υπουργικές αποφάσεις και να κλείσει εν μια νυκτί τη δημόσια ραδιοφωνία  και τηλεόραση δεν είναι μόνο μεθοδευμένη κίνηση αποκλεισμού της  πολυφωνίας, αλλά και πράξη κατάλυσης της δημοκρατίας.

      Τις αδυναμίες και τα προβλήματα λειτουργίας της ΕΡΤ δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, αλλά όσοι απροκάλυπτα συντηρούσαν τις  στρεβλώσεις σε επίπεδο διαχείρισης και διοίκησης. Είναι αδιανόητο  οργανισμοί που προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, υπηρεσίες για  τις οποίες πληρώνουν οι πολίτες, αντί να λειτουργούν εξορθολογισμένα, να  καταργούνται.

      Η αυτοδιοίκηση δε μπορεί να μείνει αμέτοχη μπροστά στην κατάφωρη  παραβίαση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και στην απροκάλυπτη  προσπάθεια να νομιμοποιηθούν αποφάσεις που συνάδουν μόνο σε ολοκληρωτικά  καθεστώτα. Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας καταδικάζει το κλείσιμο της  ΕΡΤ, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και ζητά τη διατήρηση του  δημόσιου χαρακτήρα της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

      Στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι εκεί, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως  δεν επιτρέπουμε επικίνδυνες πολιτικές και μεθοδεύσεις να αποδομίσουν  υπηρεσίες δημόσιου χαρακτήρα, που αποτελούν τον κρίκο μιας αλυσίδας που  θα παρασύρει αύριο δομές και υπηρεσίες που προσφέρει η αυτοδιοίκηση.

      Η πρακτική αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί. Είναι και δική μας ευθύνη  να αντιταχθούμε σε αυτό και πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί, φορείς και  πολίτες.

 Είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News