default-image

Τίμησαν τους Κρήτες που πολέμησαν στην Ν.Κορέα

Κρήτη
Τίμησαν τους Κρήτες που πολέμησαν στην Ν.Κορέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 50 παλαίμαχοι Κρητικοί του πολέμου της Κορέας βρέθηκαν στη Χερσόνησο σε μια τιμητική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον επίτιμο πρέσβη της Νότιας Κορέας στην Κρήτη, Μιλτιάδη Καράτζη. Η χώρα της Νότιας Κορέας τίμησε τους ήρωες, όπως χαρακτηρίζονται στη χώρα για την οποία πολέμησαν, με αντιπροσωπεία που την αποτέλεσαν ο πρέσβης και ο πρόξενος της χώρας στην Αθήνα.

Έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που οι ηλικιωμένοι, αλλά ακούραστοι Κρητικοί, ως νεαροί στρατιώτες βρέθηκαν στην Κορέα για να πολεμήσουν για ιδανικά όπως η ελευθερία και η ανεξαρτησία.

Έφτασαν με τα μετάλλιά τους κρεμασμένα στο λαιμό και τα αναμνηστικά από παλαιότερες βραβεύσεις για να τιμήσουν, τόσο του συμπολεμιστές που έχασαν τότε στη χερσόνησο της Κορέας, όσο και να θυμηθούν ότι πολέμησαν με αυταπάρνηση για την ελευθερία ενός ολόκληρου λαού.

Έντονη ήταν η συγκίνηση, όταν πολλοί από τους απόστρατους χάρισαν δώρα και ενθύμια στον Νοτιοκορεάτη πρέσβη, ενώ κάποιοι από αυτούς τραγούδησαν κρητικές μαντινάδες. Από την άλλη, ο Νοτιοκορεάτης πρέσβης τόνισε τη μεγάλη τους θυσία για το έθνος και τον λαό της Κορέας, ενώ υποστήριξε πως η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη στην ανάκαμψη της χώρας του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο επίτιμος πρόξενος της Νότιας Κορέας στην Κρήτη, Μιλτιάδης Καράτζης στο ξενοδοχείο Nana Beach στη Χερσόνησο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News