Ειδήσεις

Οργή εργαζομένων - φορέων της Κρήτης για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων αντιδρούν πλέον έντονα στο λουκέτο που μπαίνει στη ΕΡΤ με έναν καταιγισμό ανακοινώσεων:

Ψήφισμα εξέδωσε το του Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου για το θέμα της ΕΡΤ αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να επανεξεταστεί η πολιτική αυτή και να δοθεί μια βιώσιμη, ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση, που να εξασφαλίζει την συνέχιση της πολύτιμης κληρονομιάς της δημόσιας τηλεόρασης.

Καλούμε τους δημότες του Μαλεβιζίου να συμπαρασταθούν στις προσπάθειες των εργαζομένων της ΕΡΤ, των φορέων και των σωματείων, για την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβουλίο του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων όπου καταλήγει:

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων εκφράζει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους και  ζητά:

- την άμεση ακύρωση της απόφασης της Ελληνικής κυβέρνησης για τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ,

-την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία της,

- την έναρξη δημοκρατικού διαλόγου με όλες τις πλευρές, προκειμένου στη χώρα μας να λειτουργεί ένας αξιόπιστος, υγιής  και αδέσμευτος Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός  όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.      

Η Ανεξάρτητη κίνηση πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον - άνθρωπος» αναφέρει:

Ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ (την ευθύνη για τα οποία έχουν κύρια οι εκάστοτε κυβερνώντες και όχι οι εργαζόμενοι), κανείς δεν μπορεί να απαξιώνει τη δημόσια ανάγκη που καλύπτει, το θεσμικό της ρόλο και το πολύτιμο δημόσιο περιουσιακό στοιχείο που αποτελεί το αρχείο της και σε καμία περίπτωση να αναστέλλει τις υπηρεσίες που παρέχει στην κοινωνία μας. Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης ανήκουν στους πολίτες, πληρώνονται από τους πολίτες και πρέπει να τους υπηρετούν παρέχοντας ανεξάρτητη και πλουραλιστική ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία, πολιτισμό και επιμόρφωση.

Η δημοτική αρχή Μινώα Πεδιάδος τονίζει μεταξύ άλλων:

Η αυτοδιοίκηση δε μπορεί να μείνει αμέτοχη μπροστά στην κατάφωρη  παραβίαση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και στην απροκάλυπτη  προσπάθεια να νομιμοποιηθούν αποφάσεις που συνάδουν μόνο σε ολοκληρωτικά  καθεστώτα. Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας καταδικάζει το κλείσιμο της  ΕΡΤ, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και ζητά τη διατήρηση του  δημόσιου χαρακτήρα της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι εκεί, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως  δεν επιτρέπουμε επικίνδυνες πολιτικές και μεθοδεύσεις να αποδομίσουν  υπηρεσίες δημόσιου χαρακτήρα, που αποτελούν τον κρίκο μιας αλυσίδας που  θα παρασύρει αύριο δομές και υπηρεσίες που προσφέρει η αυτοδιοίκηση.

Δήμος Γόρτυνας

Την πλήρη στήριξή του και συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και την κατηγορηματική του αντίθεση στην αιφνίδια απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης, εξέφρασε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης.

"Δυστυχώς η Κυβέρνηση με μια άτοπη και αντισυνταγματική απόφαση, προχώρησε στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης. Μια απόφαση κόλαφος που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους και παράλληλα στερεί από το σύνολο του ελληνικού λαού το δικαίωμα στην ελεύθερη δημόσια ενημέρωση" αναφέρει.

Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβιζίου

      Η Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβιζίου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ μέσα σε μια νύχτα, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες. Όπως σημειώνει:

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε όλο το λαό συμπαρασταθεί και να υποστηρίξει μαζικά τους εργαζόμενους, να ορθώσει το ανάστημά του και να αντισταθεί αγωνιστικά στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, να δώσει δυναμικό παρόν στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ απόψε στις 19:00 στην πλατεία Κορνάρου.

 Η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Ηρακλείου μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ και καλούμε όλους τους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους και να απαιτήσουμε την συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Καλούμε όλους τους κλάδους και φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ -ΜΑΣ - ΟΓΕ με προσυγκέντρωση απόψε Τετάρτη 12/06 19:00 στην Πλατεία Κορνάρου».

Ο Σύλλογος υπάλληλος της Περιφέρειας Κρήτης απευθύνει κάλεσμα:

Όλοι στην Πλατεία Ελευθερίας σήμερα Τετάρτη 12-06-13 στις 7 μ.μ. - Αύριο Πέμπτη 13-06-13 στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΕΡΑ Ηρακλείου στην Μάχης Κρήτης 161 έναντι Παγκρήτιου Σταδίου.

Ο Σύλλογος ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ρεθύμνου σημειώνει μεταξύ άλλων:

Η Κυβέρνηση με την παράλογη, στρεψόδικη και αντιδημοκρατική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έβαλε αιφνιδιαστικά λουκέτο στην δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Όπως όλα μέχρι τώρα έτσι και αυτό χάνονται με βεβιασμένες κινήσεις. Το Σωματείο μας συμμετέχει στην Απεργία και την Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου τις 13.06.2013 και ώρα 11:00.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου

 Καταγγέλλει την κίνηση της φασιστικής κυβέρνησης, όπου με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποφάσισε πετάει 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ στην ανεργία. και αναφέρει ότι :Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΕΚΗ αύριο 13 Ιουνίου στις 11 πμ έξω από την ΕΡΑ (Μάχης Κρήτης 161).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια