Ειδήσεις

Η γ.γ. Πρόνοιας για το Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών Πόμπιας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της γενικής γραμματέως Πρόνοιας Έφης Μπέκου και υπηρεσιακών παραγόντων του ΚΕΠΕΠ Πόμπιας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας το Δήμο Φαιστού, ο αντιδήμαρχος κ. Νικολιδάκης.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Μπέκου επισήμανε τις καλές συνθήκες που επικρατούν στο ίδρυμα και εξήρε την καλή συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση, θέτοντας ως στόχο την αύξηση λειτουργικότητας του κέντρου, με πιθανή ένταξη του έργου στο ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης.

Σε παρέμβασή του ο δ/ντής του Κέντρου Περίθαλψης Παιδιών τόνισε στη Γενική Γραμματέα τις ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ επισήμανε ότι τα επιδόματα πρόνοιας που λαμβάνουν οι γονείς δε μεταβιβάζονται ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο παραολυμπιονίκης Μανόλης Στεφανουδάκης, ως εκπρόσωπος των φίλων ΑμΕΑ Νότιας Κρήτης "Το Μέλλον", που επισήμανε την έλλειψη ενημέρωσης του κόσμου καθώς ο κοινωνικός αποκλεισμός των ΑμΕΑ είναι έντονος στην περιοχή.

Ο αντιδήμαρχος Φαιστού κ. Νικολιδάκης αναφέρθηκε στην αγάπη και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά τη λειτουργία του Ιδρύματος, ενώ παρουσίασε τη μελέτη για το νέο κτίριο που θα στεγάσει τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος μετά από τη δωρεά οικόπεδου. Ο αντιδήμαρχος ζήτησε από τη γενική γραμματέα να επισπεύσει την έκδοση άδειας σκοπιμότητας, ώστε να παρθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η έγκριση καταλληλότητας από το υπουργείο για την ολοκλήρωση μελέτης ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεων που θα πληρούν τις προϋποθέσεις και θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών. Αφού ξεπεραστεί το εμπόδιο αυτό, μοναδική  εκκρεμότητα θα είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας που θα ανοίξει το δρόμο για την ανέγερση του νέου κτιρίου, εφόσον φυσικά εξευρεθούν και οι κατάλληλοι πόροι.


Ο αντιδήμαρχος αναφορικά με την συνάντηση εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κτίριο που θα στεγάσει τις εγκαταστάσεις θα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές και θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες τόσο του προσωπικού όσο και των παιδιών, ενώ δεσμεύτηκε σε μελλοντική ενίσχυση σε προσωπικό, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.Στο τέλος της συνάντησης όλοι συμφώνησαν στην ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, για τη δημιουργία υποδομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες των ατόμων με ιδιαίτερα κινητικά προβλήματα και αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό καθημερινά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια