Ειδήσεις

Καταθέτουν δικαιολογητικά οι πληγέντες των πυρκαγιών

Στο Δήμο Χανίων και συγκεκριμένα στην Κοινωνική Υπηρεσία - Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 29ης Μαΐου και οι οποίες εκδηλώθηκαν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Χανίων και συγκεκριμένα στις τοπικές κοινότητες Απτέρων, Βαμβακόπουλου, Κοντόπουλων, και Κάμπων.

Για την κατάθεση των δικαιολογητικών που αφορά την οικονομική τους ενίσχυση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην Υπηρεσία τα εξής δικαιολογητικά:

i. Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία, με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία ήταν η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ. Μισθωτήριο συμβόλαιο, ένορκη βεβαίωση, αντίγραφο λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.α.

ii. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 θεωρημένη από την οικεία Εφορία, όπου θα δηλώνει ότι δεν υπόκειται σε υποχρέωση φορολογικής δήλωσης.

iii. Αντίγραφο Εντύπου Ε9.

iv. Πόρισμα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

v. Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κλπ, η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ' αυτών μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης για κάθε οικογένεια θα καθορίζεται από την αρμόδια Επιτροπή, που έχει συσταθεί με την υπ. αρ.210/4-06-2013 απόφαση δημάρχου Χανίων (Συγκρότηση επιτροπών για την καταγραφή και εκτίμηση ζημιών, που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές (ΚΥΑ 2673/2001-ΦΕΚ 1185/Β/11-9-2001).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια