Ειδήσεις

95% η πληρότητα στα all inclusive ξενοδοχεία της Ιεράπετρας

Με αισιόδοξα μηνύματα για το επόμενο τρίμηνο μπήκε ο Ιούνης στην τουριστική Ιεράπετρα, όπου τα μεγάλα all inclusive ξενοδοχεία παρουσιάζουν πληρότητες πάνω από 95%, ενώ τα μικρά και μεσαία κινούνται λίγο χαμηλότερα. Ερωτηματικό παραμένει το ποσοστό των πολύ μικρών ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, που κλασικά στηρίζονται στον εσωτερικό τουρισμό και στους περιστασιακούς πελάτες της τελευταίας στιγμής.  

Από τις μέχρι σήμερα κρατήσεις διαπιστώνεται ότι έχουν επιστρέψει στα ξενοδοχεία της περιοχής οι Γερμανοί, έχουν αυξηθεί θεαματικά οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί, έχουν δυναμική παρουσία οι Γάλλοι, διατηρούν την κυριαρχία τους στον παραδοσιακό Μύρτο οι Ολλανδοί, και συνεχίζουν σταθερά να προτιμούν τα μεσαία ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής οι Τσέχοι, οι Σλοβάκοι και οι Ούγγροι, οι οποίοι πάνε αρκετά καλά και φέτος.

Ο Μακρύς Γιαλός

"Διπρόσωπος" παρουσιάζεται ο τουριστικός Μακρύ Γιαλός, με τα δυο μεγάλα ξενοδοχεία στα ανατολικά του να είναι από την αρχή της περιόδου γεμάτα, ενώ τα μικρά και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα περιμένουν αγωνιωδώς στους τρεις καλοκαιρινούς μήνες να ανεβάσουν ικανοποιητικές πληρότητες.

«Το σύστημα all inclusive δεν επιτρέπει στους ξένους να χαλάσουν χρήματα έξω το ξενοδοχείο τους. Μέχρι στιγμής τα καταστήματα που βρίσκονται γύρω από αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες καταγράφουν ζημιές σε σχέση με πέρυσι. Σε όλα αυτά, αν προσθέσουμε και τις μεγάλες υποχρεώσεις με τα χαράτσια που καλούμαστε να πληρώσουμε, αντιλαμβάνεστε γιατί η ψυχολογία μας είναι στο ναδίρ», μας λέει ο επιχειρηματίας κ. Φάνης Εικοσιπεντάκης.

«Ο εμπορικός κόσμος του πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού βρίσκεται σε δεινή θέση. Δεν μπορεί κανείς έμπορος ή επαγγελματίας να βγάλει τις υποχρεώσεις του πλέον. Μας έχει ξεχάσει η Πολιτεία. Έπρεπε να γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις για να φτιαχτούν οι παραλίες μας, εκεί όπου οι καιροί έχουν προκαλέσει απάμμωση και δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι σήμερα. Το οδικό επαρχιακό δίκτυο παραμένει όπως ήταν πριν από 30 χρόνια και μετά έχουμε απαιτήσεις και περιμένουμε να έρθει κόσμος. Είμαστε απογοητευμένοι με όλα αυτά που μας συμβαίνουν αυτό το καλοκαίρι», καταλήγει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μακρύ Γιαλού κ. Μανόλης Ρουσάκης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Μακρύ Γιαλού κ Γιώργος Προϊστάκης υποστηρίζει ότι «έγιναν προσπάθειες με μηχανήματα των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας να στρωθούν με άμμο οι παραλίες, οι οποίες είχαν απαμμωθεί. Οι νοτιάδες όμως, που δεν έχουν σταματήσει ακόμη, δεν άφησαν αυτό που είχαμε καταφέρει και θα παρέμβουμε και πάλι όταν το επιτρέψει ο καιρός για να αποκαταστήσουμε εκτός των άλλων και τον παραλιακό πεζόδρομο που έχει υποστεί ζημιές. Παράλληλα πιέζουμε μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, να ενεργοποιηθεί η μελέτη που είχε κάνει η πρώην Νομαρχία Λασιθίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την απάμμωση της παραλίας και την προσάμμωση του αλιευτικού μας καταφυγίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια