Ειδήσεις

Διαχωρίζουν τη θέση τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Τη διαφωνία τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί που υπέδειξαν δεν συνυπέγραψαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και δεν θα την ψηφίσουν όταν αυτή έρθει στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία των δύο κομμάτων μεταβαίνει στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Τετάρτη στις 2.00 μμ.

Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Κινήματος «κατέστησε ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης».

«Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ» πρόσθεσε η Ιπποκράτους.

Το ΠΑΣΟΚ «δεν δέχεται να ανοίγουν λανθασμένα μέτωπα με λανθασμένο τρόπο. Όποτε αυτό έγινε στο παρελθόν το πράγμα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης.

»Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν. Δεν προέκυψαν όμως τώρα. Η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι αρμόδιοι υπουργοί της εποπτεύουν της ΕΡΤ επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς καμία βελτίωση στα θέματα αυτά» πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Όλα όσα περιλαμβάνονται στις δύο σημερινές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία. Θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε».

Αντιστοίχως, η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της «επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε  η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή».

Newsroom ΔΟΛ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια