Ειδήσεις

Κουράκης:Ανακαλέστε την απόφαση για την ΕΡΤ

Την στήριξη της δημοτικής αρχής Ηρακλείου  στην διατήρηση της ΕΡΤ εκφράζει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ΕΡΤ αποτελεί ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων και ότι η κυβέρνηση ενήργησε βεβιασμένα και πρόχειρα.

Ο κ. Κουράκης συγκεκριμένα αναφέρει :

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Πολιτεία αντί να σταθεί απέναντι σε ένα πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει με τη σοβαρότητα και την ευθυκρισία που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος και η θέση του στην Ελληνική κοινωνία, εφαρμόζει τη γνωστή τακτική του «πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι», ανακοινώνοντας αιφνιδιαστικά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

 Η  ΕΡΤ όμως δεν είναι ένα οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης. Είναι η Ιστορία της ενημέρωσης στη χώρα ,ένας θεσμός με τον οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων και παρά τις όποιες αδυναμίες ,προβλήματα και αντιφάσεις στη λειτουργία της κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις θετικές ιδέες ,τις αξιέπαινες δράσεις και την τεράστια συνεισφορά της στην ενημέρωση και το πολιτισμό στην Ελληνική περιφέρεια αλλά και στον απανταχού Ελληνισμό.

  Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση και στην περίπτωση της ΕΡΤ ενήργησε βεβιασμένα και πρόχειρα για να απαλλαγεί όπως από το πρόβλημα επειδή δεν είχε το θάρρος τη παρρησία αλλά και την επαρκή σχεδίαση για να το οδηγήσει σε σωστή λύση και αντί να κόψει τους αμαρτωλούς «ομφάλιους λώρους» να καταργήσει τα παράκεντρα εξουσίας και να επιβάλλει την αξιοκρατία ,την ανεξαρτησία της εξουσίας και την ορθολογική διαχείριση , προτίμησε να γράψει την εύκολη λέξη «ΤΕΛΟΣ» κάτω τον ιστορικό της τίτλο.

Είμαστε βέβαιοι όχι μόνο ότι διαπράττει ένα μεγάλο λάθος αλλά και ότι υπερβαίνει  την εξουσιοδότηση που της έχει δώσει ο Ελληνικός λαός.

 Γιατί η ΕΡΤ αποτελεί ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων

Στηρίζουμε απερίφραστα ως δημοτική αρχή ,αλλά και ως ΠΕΔ τη διατήρηση της ΕΡΤ ,το δικαίωμα στην ενημέρωση του κάθε Έλληνα πολίτη και καλούμε τη κυβέρνησα να ανακαλέσει την απόφασή της που θα έχει αρνητικές συνέπειες στους έλληνες πολίτες στην αντικειμενική ενημέρωση και τελικά στην ίδια την Δημοκρατία.

     Σε συνεργασία που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Δημήτρη Καρατζάνη αποφασίστηκε για την Τετάρτη 12 Ιουνίου  έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θέμα της ΕΡΤ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια