default-image

Τσιλογιάννης:Να ακυρωθούν οι τοπικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Κρήτη
Τσιλογιάννης:Να ακυρωθούν οι τοπικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας καθώς και την εκ νέου διεξαγωγή της συγκεκριμένης διαδικασίας ,της νέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ,των Δήμων Φαιστού και Γόρτυνας ζητά ο Ανδρέας  Τσιλογιάννης , πρώην μέλος Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης Ε.Σ ΠΑΣΟΚ .Ο Υποψήφιος για τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου κατά την εκλογική διαδικασία της 09/06/2013 σε επιστολή του αναφέρεται συγκεκριμένα στους λόγους που πιστεύει ότι πρέπει να επαναληφθεί η συγκεκριμένη διαδικασία περιμένοντας  όπως προσθέτει την επίσημη τοποθέτηση της Ε.Κ.Α.Π. , με γνώμονα το αδιάβλητο των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ.

H ανακοίνωση Τσιλογιάννη:

Θα ήθελα , έστω και καθυστερημένα, να ευχαριστήσω , όλους τους φίλους και συντρόφους , οι οποίοι με τίμησαν με τη ψήφο τους στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης της νέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηρακλείου, έστω και αν δεν εκλέχθηκα,  η συμμετοχή στη διαδικασία είναι ανώτερη ,ιδιαίτερα  δε να ευχαριστήσω τους συντρόφους μου ,στην οργάνωση των Κεντρικών Συνοικιών του ΠΑΣΟΚ , στο Ηράκλειο  Τ. Ο.  ΠΑΣΟΚ Μασταμπά , όπου μου έδωσαν  την πρώτη θέση στη κάλπη της συγκεκριμένης οργάνωσης στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 09/06/2013.

Πριν τις διαδικασίες , σύσσωμα τα μέλη , είχαμε μιλήσει, για την αναγκαιότητα της καθαρής διεξαγωγής των εκλογών , λέγοντας σε τοποθετήσεις για τη σημαντικότητα αυτής, πως ήταν και η τελευταία προσπάθεια, ώστε η βάση του ΠΑΣΟΚ να εμπιστευτεί το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς και σ/ αυτές τις εκλογές παρατηρήθηκαν φαινόμενα χιονισμένων καλπών , τα οποία διαμόρφωσαν  το αποτέλεσμα , φαινόμενα που τελικά, δεν αποφύγαμε στη δύσκολη αυτή πολιτική συγκυρία, όπου οι μικροκομματικές προσωπικές επιλογές υπερίσχυσαν των επιλογών του συνολικού συμφέροντος και της ομαλής πορείας του κόμματος.

Δυστυχώς , σε δήμους του νομού Ηρακλείου ,φαίνεται πως χιονίζει και τον μήνα Ιούνιο, φαινόμενο το οποίο πρέπει να φύγει από τα στενά όρια της εσωκομματικής διαδικασίας, και πλέον να απασχολήσει την ίδια την Ε.Μ.Υ . , με τους έγκριτους μετεωρολόγους της, καθώς είναι αδύνατο, να υπάρχουν έστω και σποραδικά ,τον μήνα Ιούνιο , φαινόμενα χιονόπτωσης στον Νομό Ηρακλείου, ειδικά στις περιοχές του Δήμου Φαιστού ( δημοτικό διαμέρισμα Μοιρών ) αλλά και στο δήμο Γόρτυνας ( δημοτικό διαμέρισμα Αγίας Βαρβάρας) , περιοχές όπου τους καλοκαιρινούς μήνες σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη.

Στη δύσκολη αυτή πολιτική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα και το ΠΑΣΟΚ, έχοντας επωμιστεί το ίδιο τη μεγαλύτερη φθορά από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα της χώρας, χάνοντας εκλογικά ένα ποσοστό της τάξεως του 30 % περίπου ,δεν είναι δυνατόν ορισμένοι , να επιλέγουν τη λογική της καλποθηρίας, σε ορισμένες κάλπες , σε όμορους δήμους του Ηρακλείου, όπου πλέον κρίνεται το αποτέλεσμα αυτών εξαιρετικά αμφίβολο ,είτε αποδειχθεί είτε όχι,ξένο προς την ανοιχτή καθαρή διαδικασία , που όλοι μας μιλούσαμε πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Αναφέρομαι, στις κάλπες των Μοιρών ( δήμος Φαιστού ) , και της Αγίας Βαρβάρας ( δήμος Γόρτυνας) , όπου στη κάλπη των Μοιρών από ότι φαίνεται ψήφισαν περισσότεροι σύντροφοι από σχεδόν  το σύνολο δυο οργανώσεων του δήμου Ηρακλείου μαζί , αλλά και σ` αυτή της Αγίας Βαρβάρας , όπου οι ψήφοι που έλαβε ένας συνυποψήφιος ,  ήταν περισσότεροι στον αριθμό από το σύνολο των ψηφισάντων  σε οργανώσεις του δήμου Ηρακλείου.

Φαινόμενα , που εξακολουθούν να υπάρχουν, ντροπιάζοντας την ιστορία της παράταξης ,τα οποία κοροϊδεύουν τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Έχοντας έννομο συμφέρον , καθώς ο ίδιος ήμουν υποψήφιος για τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου ,μιλώντας καθαρά και ΑΝΟΙΧΤΑ, προασπίζοντας την ηθική και μόνο διάσταση, θέλοντας να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των διαδικασιών που έγιναν, αλλά χωρίς την οποιαδήποτε υπόνοια να πλανάται στον αέρα , προασπίζοντας με κάθε τρόπο την έστω και λίγη αξιοπρέπεια μας , κατάθεσα ένσταση στην κεντρική ΕΚΑΠ, ζητώντας την επανακαταμέτρηση, την ακύρωση καθώς και την εκ νέου διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις συγκεκριμένες κάλπες , των δημοτικών διαμερισμάτων Μοιρών και Αγίας Βαρβάρας των Δήμων Μοιρών και Γόρτυνας αντίστοιχα , όπου, πλέον, περιμένω την επίσημη τοποθέτηση της κεντρικής Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος , η οποία προφυλάσσει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Στους καιρούς αυτούς , πρέπει - επιβάλλεται, να μιλάμε με λόγια καθαρά, κοιτάζοντας τον πολίτη στα μάτια , χωρίς να καταβαλλόμαστε από παρελθοντολογικές συνήθειες προκρίνοντας , τη με κάθε τρόπο εκλογή μας ,έστω αν αυτή , επιθυμητά από εμάς τους ιδίους γίνεται, με μη θεμιτούς τρόπους, ιδιαίτερα δε, την ώρα που οι πολίτες μας γύρισαν την πλάτη  και σ/ αυτή τη διαδικασία , όπου ο αριθμός προσέλευσης στις διαδικασίες στο νομό ,ήταν όχι ο επιθυμητός ή αντάξιος , αυτών που είχαν προηγηθεί.

Τέτοια φαινόμενα, εξοργίζουν περισσότερο τον κόσμο, με συνέπεια να μηδενίζεται  η οποία προσπάθεια αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ  , ώστε αυτό να εκφράσει ξανά τη δημοκρατική παράταξη .

Απαλλαγμένος από κάθε πικρία μη εκλογής, απόλυτα ήρεμος από τη προχθεσινή διαδικασία, προασπίζοντας το δικαίωμα του εαυτού μου να συμμετέχω σε διαδικασίες καθαρές , περιμένω τη δικαίωση  του συγκεκριμένου αιτήματος από την ΕΚΑΠ , με μοναδικό σκοπό τη διαφύλαξη των καθαρών και μόνο διαδικασιών ,  δηλώνοντας πως παραμένω πιστός στις αρχές του Σοσιαλισμού , βρισκόμενος στο χώρο της κεντροαριστεράς, συμμετέχοντας πλέον αποκλειστικά και μόνο  σε καθαρές -υγιείς συζητήσεις - διαδικασίες, με στόχο την εκ νέου δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν συνυφασμένο με αγώνες δίκαιους για τη δημοκρατία και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ,με στοιχεία κάλπικων αγώνων έξω από αυτό.

// Όλα στο φως //

Με τιμή και σεβασμό

Η ένσταση Τσιλογιάννη:

Σύντροφοι,

Έχοντας έννομο προσωπικό συμφέρον, αλλά και για λόγους ηθικής τάξης, ζητώ την ακύρωση της χθεσινής (09/06/2013) εκλογικής διαδικασίας, καθώς και την εκ νέου διεξαγωγή της συγκεκριμένης διαδικασίας,του Δήμου Φαιστού, την οποία προσωπικά, κρίνω αμφιβόλου αποτελέσματος, καθώς ο συνολικός αριθμός ψηφισάντων δε συνάδει με την πραγματική ροή, αλλά και με την υπόλοιπη ανά τον νομό συμμετοχή,ιδιαίτερα αυτής της πόλης του Ηρακλείου, όπου η συγκεκριμένη κάλπη των Μοιρών (δημοτικό διαμέρισμα Δήμου Φαιστού), είχε περισσότερη προσέλευση από δύο οργανώσεις μαζί της πόλης του Ηρακλείου.

 Διαπίστωσα, τη συγκεκριμένη παρατυπία,  συνομιλώντας ακόμα και με τον τέως γραμματέα της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Τυμπακίου (δημοτικό διαμέρισμα Δήμου Φαιστού ) , ο οποίος τόνισε ,πως  πρώτον την απροθυμία κατοίκων του Τυμπακίου να μεταβούν στις Μοίρες για να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη διαδικασία , αλλά και τη μικρή, μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής 09/06/2013 ,της εκεί συμμετοχής.

Αναρωτιέμαι , πως είναι δυνατόν να ψήφισαν σε ένα δήμο περιφερειακό πάνω από 500 άτομα (μπορείτε να δείτε τον συνολικό αριθμό) , όταν στο  Ηράκλειο δεν έχει συμπληρωθεί ο συγκεκριμένος αριθμός,  από 2 ισχυρές οργανώσεις.

Ζητώ επίσης, την εκ νέου εξέταση ακύρωση αλλά και εκ νέου διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και στην κάλπη του δήμου Γόρτυνας, καθώς και η συγκεκριμένη κάλπη κρίνεται αμφιβόλου αποτελέσματος , καθώς δεν είναι δυνατό συνυποψήφιος να συγκεντρώνει αριθμό ψήφων μεγαλύτερο ακόμα και από το σύνολο ψηφισάντων σε οργανώσεις του Δήμου Ηρακλείου.

Είναι δυνατόν πχ , στην οργάνωση των Κεντρικών Συνοικιών του Δήμου Ηρακλείου να ψήφισαν συνολικά 280 άτομα και στην οργάνωση ενός περιφερειακού δήμου ένας και μόνο υποψήφιος να έλαβε 315 ψήφους ;

Είμαι σίγουρος για τη περαιτέρω εξέταση, από εσάς, του συγκεκριμένου θέματος, περιμένοντας την επίσημη τοποθέτηση της Ε.Κ.Α.Π. , με γνώμονα το αδιάβλητο των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ.

Με σεβασμό και τιμή

Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης

Πρώην Μέλος Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News