default-image

Δήλωση συμπαράστασης περιφερειάρχη στο κλείσιμο της ΕΡΤ-ΕΡΑ

Κρήτη
Δήλωση συμπαράστασης περιφερειάρχη στο κλείσιμο της ΕΡΤ-ΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την συμπαράσταση του προς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ-ΕΡΑ  εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης επισημαίνει χαρακτηριστικά :"Εκφράζω την έντονη αντίθεση μου για την αιφνίδια απόφαση-ανακοίνωση για το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ απόψε τα μεσάνυχτα.

. Η απόφαση αυτή πλήττει βάναυσα χιλιάδες εργαζόμενους που θα βρεθούν στην ανεργία αλλά παράλληλα πλήττεται η δημόσια λειτουργία και έκφραση που προσφέρουν με αντικειμενικότητα και επάρκεια στην Ελλάδα αλλά και στην ομογένεια η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ-ΕΡΑ. Επίσης με την απόφαση αυτή χάνεται ένας πολύτιμος πολιτιστικός-καλλιτεχνικός πλούτος, μια ολόκληρη 'μουσική κυψέλη' με τις ορχήστρες, χορωδίες, μουσικά σύνολα της ΕΡΤ που είναι δωρεάν κτήμα του Ελληνικού λαού και που πρόσφατα η Περιφέρεια μας είχε την τιμή να συνεργαστεί.

Η Κυβέρνηση οφείλει σε ανώτατο επίπεδο να επανεξετάσει άμεσα την απόφαση της. Ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι σύμφυτος με τον ρόλο της δημοκρατικής έκφρασης, του εθνικού συμφέροντος του πλουραλισμού. Το επιχειρούμενο κλείσιμο της ΕΡΤ άλλωστε θα αποτελέσει διεθνές παράδοξο για την Ελλάδα καθώς όλες οι χώρες του κόσμου έχουν δημόσια τηλεόραση."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News