default-image

Μαριάς :Μείωση στα δημοτικά τέλη Ηρακλείου

Κρήτη
Μαριάς :Μείωση στα δημοτικά τέλη Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σύμφωνα με την οποία διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Ηρακλείου για την αύξηση των δημοτικών τελών στους κοινόχρηστους χώρους.

"Τόσο ο εμπορικός όσο και ο επιχειρηματικός κόσμος του Ηρακλείου ζητά ελάφρυνση από τα δημοτικά τέλη, στοχεύοντας στην ανοχή της δημοτικής αρχής του Ηρακλείου, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις τους οι επιχειρηματίες αδυνατούν να πληρώσουν τα τσουχτερά δημοτικά τέλη.

Άλλωστε, καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης έχουν ήδη προχωρήσει σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας προς το Δήμο, ζητώντας μέσω έγγραφου υπομνήματος να προχωρήσει επιτέλους σε γενναία μείωση των τελών της τάξης του 40%. Μείωση, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων, δεδομένων της απώλειας τζίρου και εσόδων που έχουν την τελευταία 4ετία των μνημονίων και της αύξησης των εξόδων που έχουν υποστεί.

Είναι  φανερό ότι οι υπερχρεώσεις αυτές οδήγησαν σε λουκέτα πολλά από τα καταστήματα της πόλης του Ηρακλείου, καθώς και στην ερήμωση της πελατειακής κίνησης και της επιχειρηματικής ζωής εμπορικότατων δρόμων της πόλης. Οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το ύψος των τελών που καλούνται να καταβάλουν στο Δήμο, τονίζοντας παράλληλα πως η μείωση των τελών αποτελεί μονόδρομο.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου βρίσκονται σε δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση αντιμετωπίζοντας καθημερινά τη μείωση του τζίρου στα καταστήματά τους και επειδή παρόμοια μείωση στα δημοτικά τέλη έχει γίνει σε άλλες περιοχές της χώρας, ο Βουλευτής  Νότης  Μαριάς ζητάει απάντηση,  ενέργειες και σχετική ενημέρωση για τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν και τις άμεσες ενέργειές τους, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News