default-image

Επί τάπητος ο αντιπυρικός σχεδιασμός στο Δήμο Μινώα

Ηράκλειο
Επί τάπητος ο αντιπυρικός σχεδιασμός στο Δήμο Μινώα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού στην ευρύτερη  περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας ήταν το θέμα της συνάντησης που είχε σήμερα στο Αρκαλοχώρι ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης  με το διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηρακλείου, πύραρχο Εμμανουήλ Δαμουλάκη. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Πλεύρης.   

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος στην κατεύθυνση του γενικότερου σχεδιασμού της  πολιτικής προστασίας, αλλά και τα μέσα που διαθέτει σε περιπτώσεις  αναγκαίας παρέμβασης για την ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας. Σε ό,τι αφορά την πυροπροστασία ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου εξήρε τις δράσεις που έχει υλοποιήσει ο Δήμος, όπως η μέριμνα για τους πυροσβεστικούς κρουνούς, ο καθαρισμός των δασυλλίων και των πρανών στο οδικό δίκτυο για την αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κ.ά.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και οι κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν το  επόμενο διάστημα, αφού, όπως και πριν έτσι και τώρα, με πρωτοβουλία του Δήμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συντονισμού για την ενίσχυση της  πορείας υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού της περιοχής, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα Αστυνομικά  Τμήματα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την 133 Σμηναρχία Μάχης, τη Διεύθυνση Δασών, τις δημοτικές υπηρεσίες, εθελοντές κ.ά.

Τέλος, τόσο ο κ. Καλογεράκης όσο και ο κ. Δαμουλάκης ανέδειξαν  την καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο Δήμο και την Πυροσβεστική  Υπηρεσία, τονίζοντας ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο  συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους στοχεύει  πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News