default-image

Ο Ν. Λυγερός μίλησε για τις ανθρώπινες σχέσεις στο ΚΕΘΕΑ

Κρήτη
Ο Ν. Λυγερός μίλησε για τις ανθρώπινες σχέσεις στο ΚΕΘΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ βρέθηκε χθες βράδυ ο καθηγητής και στρατηγικός σύμβουλος, δρ Νίκος Λυγερός, μετά από πρόσκληση του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Μέλη, γονείς και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν, να συζητήσουν μαζί του και να τον ακούσουν να αναπτύσσει τις πραγματικά βαθυστόχαστες αλλά με απλό τρόπο δοσμένες σκέψεις του για θέματα της ύπαρξης που αφορούν όλους μας.

Θέματα όπως «οι αξίες», που είναι πανανθρώπινες και δεν αλλάζουν σε αντίθεση με τις «αρχές» που αφορούν τις κοινωνίες και αλλάζουν, για τις σχέσεις των ανθρώπων που δεν πρέπει να καθορίζονται από το «πρέπει» αλλά να είναι «πρέπουσες», για το πόσο εύκολα μπορούμε να επικοινωνούμε αλλά πόσο δύσκολα μπορούμε να συνεννοούμαστε, για τη σημασία της πρόβλεψης (πριν) η οποία είναι σαφώς καλύτερη από την επίβλεψη (μετά), για τη βοήθεια στον άλλο που δεν πρέπει να δίνεται από πάνω προς τα κάτω αλλά από το ίδιο ύψος και πολλά άλλα.  

Ο κ. Λυγερός είναι αναμφίβολα μια εξέχουσα προσωπικότητα, πολυπράγμων ως άνθρωπος, με δείκτη ευφυΐας (189 στην κλίμακα Standford-Binet) και με πολλές ιδιότητες: Μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ο οποίος επίσης ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Το σημαντικότερο απ' όλα όμως είναι, ότι το δώρο που του έκανε η φύση να γεννηθεί προικισμένος όχι μόνο δεν το χαραμίζει, αλλά το καλλιεργεί στο έπακρο και το μοιράζεται απλόχερα, κι αυτό αποτελεί παράδειγμα για όλους.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News