default-image

Υπό μερικό έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα στο Ηράκλειο

Κρήτη
Υπό μερικό έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό μερικό έλεγχο  τα  2 μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Βασιλειές  και  Σταυράκια- Αθανάτοι  στο Ηράκλειο που  από το μεσημέρι και μετά έζησε το δικό του εφιάλτη. Μια δύσκολη ημέρα η σημερινή και για την Πυροσβεστική, καθώς σε διάστημα δύο ωρών εκδηλώθηκαν 8 τουλάχιστον μέτωπα σε Βασιλειές, Σταυράκια, Αθανάτους, Τομπρούκ, ΒΙΠΕ και Αγία Πελαγία. Ωστόσο πυροσβεστική δύναμη  παραμένει στα σημεία για τυχόν αναζωπυρώσεις με τις  φωτιές στα υπόλοιπα μέτωπα  να είναι υπό πλήρη έλεγχο .

Στις αυλές των σπιτιών έφτασε η φωτιά στα Σταυράκια, περιοχή που βρίσκεται λίγο έξω από το Ηράκλειο. Οι κάτοικοι έζησαν έναν πύρινο εφιάλτη και είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά. Με λάστιχα και κάθε άλλο μέσο προσπάθησαν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια, αν και η μάχη ήταν για αρκετή ώρα άνιση.

Το μεσημέρι εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο στο δρόμο προς τα Σταυράκια, ενώ είχε διακοπεί και η κυκλοφορία. Η κίνηση των οχημάτων είχε διακοπεί προς τον Άγιο Μύρωνα, ενώ κυριάρχησε ανησυχία για πρατήρια της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Παράλληλα τις αγωνιώδεις προσπάθειες παρακολούθησαν αντιδήμαρχοι και ο γ.γ. Περιφέρειας Κρήτης.

Πέρα από τις ισχυρές δυνάμεις από το Ηράκλειο που συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης, ενισχύσεις υπήρξαν από Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο. Στα σημεία όπου υπήρχαν  φωτιές βρέθηκαν  και αστυνομικοί.

Πυροσβέστης με έγκαυμα

Η μάχη με τις φλόγες οδήγησε και σε τραυματισμούς. Ένας από τους πυροσβέστες που επιχειρούσε να κατασβέσει πυρκαγιά στους Αθανάτους υπέστη έγκαυμα στο χέρι.

Ο πυροσβέστης  μεταφερθηκε  στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ  πήρε εξιτήριο λίγο αργότερα.

Σύλληψη υπόπτου στις Βασιλειές

Δεν πέρασαν ούτε λίγες ημέρες από την πυρκαγιά στις Βασιλειές και νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι και πάλι στην ίδια ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολούθησαν για μία ακόμη φορά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία ξέσπασε έξω από το χωριό και σε κοντινή απόσταση από το σχολείο.

Η φωτιά σβήστηκε από τους πυροσβέστες, τις συνθήκες δυσκόλεψε ο άνεμος, ενώ συνελήφθη και ένας ύποπτος.

Πολλαπλά τα μέτωπα

Ταυτόχρονα, μέτωπα υπήρχαν ακόμη στο Τομπρούκ και τον Ανισσαρά.

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι νέα φωτιά ξέσπασε και στην οδό Μαυσώλου στη ΒΙΠΕΗ, την οποία έσβησαν οι πυροσβέστες.

Νικολέτα Σφακιανάκη - Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News