default-image

Πώς γλιτώνει η Χερσόνησος από τα ογκώδη απορρίμματα

Κρήτη
Πώς γλιτώνει η Χερσόνησος από τα ογκώδη απορρίμματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθαρότερη αναμένεται να γίνει η περιοχή της Χερσονήσου μετά την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Δήμο για την προμήθεια ειδικών μηχανημάτων για τη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων.

Τα οφέλη για τους δημότες από τη συμφωνία θα είναι πολλαπλά, καθώς εκτός του ότι δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών σε θέματα καθαριότητας, πρόκειται να μειώσει τουλάχιστον 20% το κόστος αποκομιδής, ελαττώνοντας τις απαραίτητες διαδρομές των απορριμματοφόρων.

Άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ υπολογίζονται οι δύο συμβάσεις που υπέγραψε ο Δήμος Χερσονήσου με την Περιφέρεια Κρήτης.

Η πρώτη σύμβαση αφορά έναν τεμαχιστή ογκωδών αντικειμένων. Με το μηχάνημα αυτό ευελπιστεί ο Δήμος να γλιτώσει από τα αυθαίρετα μεγάλα απορρίμματα σε πρόχειρες χωματερές σε διάφορες περιοχές του δήμου. Πρόκειται για έπιπλα από ξύλο, μέταλλο, πλαστικό, στρώματα, ελαστικά καθώς και άλλα ογκώδη αντικείμενα.

Οι σταθμοί μεταφόρτωσης αποτελούν το αντικείμενο της δεύτερης συμφωνίας, η οποία αφορά ειδικό εξοπλισμό που θα συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης πόρων και στην ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου της περιοχής. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η μείωση του κόστους αποκομιδής.

Η συμφωνία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι τα απορρίμματα αυτά δεν είναι δυνατόν να διαχειριστούν στις μονάδες ΧΥΤΑ, επειδή ελαττώνουν δραστικά την χωρητικότητά τους και κατά συνέπεια το χρόνο ζωής τους.

Του Βαγγέλη Τσεκούρα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News