default-image

Αναλυτικά τα αποτελέσματα - Πρώτη η Αργυρώ Κουναλάκη

Αναλυτικά τα αποτελέσματα - Πρώτη η Αργυρώ Κουναλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ικανοποιητική, αν και σε τίποτα δε θύμιζε τις παλιές καλές εποχές, ήταν η συμμετοχή των στελεχών και των μελών του Κινήματος στην Κρήτη για την ανάδειξη νομαρχιακών και δημοτικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, φέτος έχουμε μια αλλαγή στην όλη διαδικασία... Καθότι το καταστατικό για την ανάδειξη του γραμματέα και του αναπληρωτή της Νομαρχιακής Επιτροπής άλλαξε το Φεβρουάριο, η εκλογή τους θα προκύψει τις επόμενες ημέρες μετά από συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας επιτροπής.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων, πρώτη σε ψήφους για τη θέση μέλους της 11μελούς Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου ήρθε η κ. Αργυρώ (Ρούλα) Κουναλάκη, συγκεντρώνοντας 728 ψήφους. Μεγάλος πρωταγωνιστής της εκλογικής διαδικασίας, ωστόσο, αποδείχθηκε η αρχική απροθυμία που σημειώθηκε στην κατάθεση υποψηφιοτήτων στο νομό Ηρακλείου. Μάλιστα, με την ελπίδα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έστω και την τελευταία στιγμή, δόθηκε νέα παράταση το Σάββατο, στις 5 το απόγευμα - πλην της οργάνωσης στο Ηράκλειο - στις υπόλοιπες δημοτικές οργανώσεις στο νομό, έστω και αν αυτό δημιούργησε ένα μικρό άγχος για το πώς θα καλυφθούν εγκαίρως οι διαδικασίες. Σε επίπεδο νομού Ηρακλείου μάλιστα, η διαδικασία σημαδεύτηκε και με μια απόσυρση υποψηφιότητας, αυτήν της κ. Χρυσούλας Κεγκέρογλου από το ψηφοδέλτιο για τη θέση μέλους Νομαρχιακής Επιτροπής, που θέλησε να συμμετάσχει στην Τοπική Οργάνωση Αρκαλοχωρίου, οπότε και στην εκλογική διαδικασία μετείχαν τελικά 14 υποψήφιοι.

Οι εκλογικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα αφορούσαν τα όργανα: Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ, Νομαρχιακή Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου, Δημοτικές Οργανώσεις και Νομαρχιακή Επιτροπή Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Tα αποτελέσματα στο νομό Ηρακλείου

Στο νομό Ηρακλείου προσήλθαν συνολικά 3.018 μέλη του ΠΑΣΟΚ στα 11 εκλογικά τμήματα. Αναλυτικά συμμετείχαν: στο 1ο Διαμέρισμα Δήμου Ηρακλείου 553 ψηφοφόροι, στο 2ο Διαμέρισμα Δήμου Ηρακλείου 340, στο 3οΔιαμέρισμα Δήμου Ηρακλείου 334, στο 4ο Διαμέρισμα Δήμου Ηρακλείου 291, στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων 111, στο Δήμο Βιάννου 30, στο Δήμο Γόρτυνας 345, στο Δήμο Μαλεβιζίου 146, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας 211, στο Δήμο Φαιστού 558 και στο Δήμο Χερσονήσου 99 ψηφοφόροι. Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα στα περισσότερα εκλογικά κέντρα. Ωστόσο, σε κάποια εκλογικά κέντρα του νομού, λόγω προσέλευσης ψηφοφόρων την τελευταία στιγμή, δόθηκε παράταση μισής ώρας, με τις κάλπες σε αυτά να κλείνουν στις 7:30.

Για τη θέση μέλους Νομαρχιακής Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε λίγο πριν τη 1 χθες το βράδυ και αφού είχαν καταμετρηθεί όλα τα ψηφοδέλτια, τις περισσότερες ψήφους (364) συγκέντρωσε ο κ. Αντώνης Ζαχαριουδάκης. Για τη θέση μέλους Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο κ. Παντελής Αποδουλιανάκης, συγκεντρώνοντας 453 ψήφους. Στην Επιτροπή Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου τις περισσότερες ψήφους (208) συγκέντρωσε ο κ. Ιωάννης Κυριακάκης.

http://www.neakriti.gr/files/APOTELESMATA PASOK/APOTELESMATA PASOK1.pdf

http://www.neakriti.gr/files/APOTELESMATA PASOK/APOTELESMATA PASOK12.pdf

Η διαδικασία στο νομό Ρεθύμνου

Στο νομό Ρεθύμνου υποψήφιοι για τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ ήταν 11, με τον κ. Γιάννη Λύτινα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, να έρχεται πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, συγκεντρώνοντας 324 ψήφους. Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης υποψήφιοι ήταν 2, ενώ 2 ήταν επίσης οι υποψήφιοι και για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου. Στις κάλπες προσήλθαν να ψηφίσουν 805 μέλη σε όλο το νομό, ενώ συνολικά στήθηκαν 4 κάλπες. Λευκά είχαμε 11 ψηφοδέλτια και άκυρο1.

Οι υποψηφιότητες στο νομό Λασιθίου

Στο νομό Λασιθίου οι υποψήφιοι για την τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ ήταν 12 και από αυτούς θα σχηματιστεί 9μελής Επιτροπή. Πρώτος σε ψήφους, σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση για τη Νομαρχιακή Επιτροπή, ήρθε ο κ. Νίκος Δασκαλάκης. Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης οι υποψήφιοι ήταν 5. Εκλέχθηκαν και οι 5, με τον κ. Σήφη Μηλιό να συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους. Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου υποψήφιοι ήταν 2. Εκλέγονται και οι δύο, με τον κ. Νίκο Λουκάκη να έρχεται πρώτος σε ψήφους, ενώ για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Νεολαίας ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι ήταν 5. Στις κάλπες προσήλθαν να ψηφίσουν 735 μέλη ΠΑΣΟΚ σε όλο το νομό Λασιθίου, ενώ συνολικά στήθηκαν 4 κάλπες.

Στα Χανιά

Με διαδικασίες εξπρές, από τις 10 το πρωί έως και λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά εξέλεξαν τα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, ψηφίζοντας στο ένα και μόνο εκλογικό τμήμα, που ήταν τα γραφεία της Ν.Ε. στην οδό Κυδωνίας.

Ωστόσο η νέα Ν.Ε. είναι αρκετά ανανεωμένη και με αρκετά νέα πρόσωπα  

Την νέα Ν.Ε. αποτελούν οι Βαβουράκης Γιάννης, Καρτάκης Δημήτρης, Κοτσιφάκης Γιώργος, Κώτσος Γιώργος, Πατακού Ευαγγελία, Πούλακας Γιώργος, Πουλιδάκης Γιώργος, Σοφιανός Θανάσης, Φακιδάρης Γιάννης, Χαριτάκη-Γκοτζάνη Στέλλα και Χαριτάκη-Μακράκη Χρύσα.

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News