default-image

Ναυάγιο για τη ΔΕΠΑ - Μόνο η Socar για ΔΕΣΦΑ

Ελλάδα
Ναυάγιο για τη ΔΕΠΑ - Μόνο η Socar για ΔΕΣΦΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία δεσμευτική προσφορά δεν υπεβλήθη τελικά στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ που έληγε το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, που επικαλείται πληροφορίες από Έλληνες αξιωματούχους κοντά στη διαδικασία. Όπως έγινε γνωστό, ούτε η ρωσική Gazprom, ούτε η Μ+Μ Gaz των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου κατέθεσαν προσφορές, γεγονός που συνιστά αναπάντεχη τροπή, καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι θα προχωρούσε η αποκρατικοποίηση.

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ αιφνιδιάστηκε, καθώς - όπως είπε υψηλόβαθμο στέλεχος - δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα οι Ρώσοι να είχαν τα τελευταία 24ωρα ενημέρωση από την Κομισιόν ότι θα έβαζε "βέτο" στην εξαγορά της ΔΕΠΑ, συνεπώς δεν μπήκαν στη διαδικασία να καταθέσουν προσφορά.

Πληροφορίες που επικαλείται το "Βήμα" αναφέρουν ότι κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ανεξήγητη τη ρωσική υπαναχώρηση, καθώς ο πρόεδρος της Gazprom είχε έλθει τρεις φορές στην Ελλάδα και είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, στις οποίες - είχε διαρρεύσει ότι - είχαν συμφωνηθεί οι λεπτομέρειες της πώλησης.

Για το ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα πάντα με το Reuters, προσφορά υπέβαλε τελικά μόνον η SOCAR από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η ρωσική Sintez δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή: nooz.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News