default-image

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Αθήνα

Οικονομία
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Γερμανός οικονομολόγος και πολιτικός, Βέρνερ Χόιερ, προκειμένου, όπως αναφέρει το real.gr, να υπογράψει τη συμφωνία με τους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους αλλά και να μεταφέρει το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εγκαταλείπει τις χώρες-μέλη της που στο πλαίσιο της εξυγίανσης και την ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας αναγκάζονται να εφαρμόσουν επώδυνες περικοπές και μεταρρυθμίσεις.

Ο Βέρνερ Χόιερ θεωρείται άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης της Άγκελα Μέρκελ, παρόλο που προέρχεται από το φιλελεύθερο κόμμα της Γερμανίας.

Εκλεγμένος βουλευτής στη Bundestag από το 1987 θεωρείται καλός γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων. Έχει διατελέσει υπουργός αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα στην τελευταία κυβέρνηση του Χελμουτ Κολ από το 1994 έως το 1998, ενώ υπήρξε επίσης μέλος του ισχυρού Υπουργικού Συμβουλίου της Γερμανίας από το 2009 μέχρι και το 2011 όπου υπηρέτησε το υπουργείο Εξωτερικών αρμόδιος για την ευρωπαϊκή πολιτική.

Ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων την 1η Ιανουαρίου 2012.

Εκτός από την Ελλάδα ο Βέρνερ Χόιερ έχει ταχθεί από την αρχή της θητείας του και στο πλευρό της Κύπρου.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε περί τα τέλη Απριλίου πρόσθετο δάνειο συνολικού ύψους έως 100 εκατομμυρίων ευρώ για την Κυπριακή Δημοκρατία. Το δάνειο θα στηρίξει το κυπριακό εθνικό στατηγικό πλαίσιο αναφοράς και επικεντρώνεται κυρίως στην αειφόρο ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Πρόσφατα ο Βέρνερ Χόιερ, την επιλογή του οποίου ενέκριναν και οι 27 υπουργοί οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επέλεξε έναν Έλληνα για τη θέση του συμβούλου επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, τον Ευάγγελο Αντώναρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News