Ειδήσεις

Συζητάμε για τη διατροφή στο Ρέθυμνο

Το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Ρεθύμνου διοργανώνουν ανοικτή ομιλία για το κοινό με θέμα «Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενών», στο Σπίτι του Πολιτισμού (Βερνάδου 8, Παλιά Πόλη), τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 19.00.

Η ημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου της σωστής διατροφής στην προάσπιση της υγείας και της συμβολής της στην πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα).

Μετά το τέλος της ημερίδας, όσοι επιθυμούν έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή στο δωρεάν πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης που θα διεξάγεται σε χώρο του δήμου και θα έχει διάρκεια 6 μήνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξατομικευμένη παρακολούθηση με πρότυπο πρόγραμμα διατροφής, τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς καθώς και σωματομετρικές μετρήσεις.

Η ημερίδα διεξάγεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος: "Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας & Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού" υπό τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΣΠΑ 2007-2013).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια