Ειδήσεις

Παρέμβαση στη ΔΕΗ από Πολίτες Κατά του Χρέους

Οι Πολίτες Κατά του Χρέους πραγματοποίησαν σήμερα παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ Ηρακλείου στο Τσαλικάκι, με αφορμή τις συνεχείς διακοπές ρεύματος που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τη συνάντηση με τον αρμόδιο διευθυντή της Επιχείρησης δόθηκε η ενημέρωση ότι καθημερινά δίνονται 500 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης στο νομό Ηρακλείου, στοιχείο που αποδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει.

Οι Πολίτες Κατά του Χρέους τόνισαν ότι πλέον η διάσταση που παίρνει το πρόβλημα είναι στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Ζήτησαν να μη γίνονται ανεξέλεγκτα και απροειδοποίητα οι διακοπές. Τόνισαν ότι δεν αρκεί μόνο να ενημερώνεται ο οφειλέτης για τη διακοπή (σήμερα δεν υπάρχει καν αυτή η ενημέρωση) αλλά και να κρίνεται η οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση, δηλαδή να ισχύσουν κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, ανεργία, ασθένεια κ.λπ.).

Επίσης επειδή οι αρμόδιοι της ΔΕΗ δήλωσαν αδυναμία να διαθέσουν προσωπικό προς ενημέρωση των οφειλετών, έθεσαν, στη διάθεση της επιχείρησης, εθελοντές. Παράλληλα ζήτησαν μέχρι να υπάρξει η σχετική συνεννόηση για τη δημιουργία αυτής της ομάδας εθελοντών, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος. Ο αρμόδιος διευθυντής απάντησε ότι θα συζητήσει με τους προϊσταμένους του, τα αιτήματα και την ερχόμενη Πέμπτη (13/6) θα γίνει νέα συνάντηση.

Παράλληλα με τη συνάντηση αυτή, οργανώνουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13/6/2013 και ώρα 08:00, μπροστά στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι με αίτημα να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες και απροειδοποίητες διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη έγιναν διακοπές σε 178 συνδέσεις ανάμεσα στις οποίες ήταν και μια διακοπή σε ασθενή σε οξυγονοθεραπεία του οποίου κινδύνευσε η ζωή.

Τέλος, οι Πολίτες Κατά του Χρέους ζήτησαν η συμπεριφορά των υπαλλήλων και η αντιμετώπιση των πολιτών, που προσέρχονται στα γραφεία της ΔΕΗ, για ρυθμίσεις, διακανονισμούς κλπ να είναι η πρέπουσα, καθόσον υπάρχουν μαρτυρίες περί του αντιθέτου, γεγονός που δε συνάδει με τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια