default-image

Προσέφεραν ρεύμα και τρόφιμα στην 5μελή οικογένεια

Κρήτη
Προσέφεραν ρεύμα και τρόφιμα στην 5μελή οικογένεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκίνησε η ιστορία της 5μελούς οικογένειας Διακαντώνη από τις Πατέλες που παρουσίασε το neakriti.gr και συγκλόνισε όσους έμαθαν για την περιπέτεια που βιώνει το ζευγάρι με τα 3 παιδιά που έμεινε χωρίς ρεύμα.

Ένα πρωί ήρθαν από τη ΔΕΗ και τους αφαίρεσαν το ρολόι. Η ανεργία είναι η νέα φριχτή πραγματικότητα σήμερα για το νεαρό ζευγάρι. Το μικρότερο παιδάκι το έστειλαν στη γιαγιά, αδυνατώντας να του εξασφαλίσουν ακόμα και τη διατροφή του. Κι όμως... Τίποτα απ' όλα αυτά δε συγκινεί τους υπεύθυνους της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Όσο κι αν τους παρακάλεσε ο Κώστας να τους επανασυνδέσουν το ρεύμα, εκείνοι επικαλέστηκαν... τους νόμους του κράτους, ενώ τον απείλησαν ότι θα τον έβαζαν ακόμα και στη φυλακή, αν συνέχιζε να παίρνει ρεύμα με την μπαλαντέζα που συνέδεσε τον τελευταίο καιρό από το απέναντι σπίτι!

Αντί για τη ΔΕΗ, επενέβησαν πολίτες!

Κι ενώ η ΔΕΗ δεν έδειξε καμία ευαισθησία αναφέροντας ότι όλα είναι θέμα νόμου, ένας πολίτης προσφέρθηκε να δώσει λύση στην οικογένεια.

Προσέφερε φωτοβολταϊκά συστήματα με τα οποία θα μπορούν να έχουν πάλι ρεύμα και να ζήσουν σαν μια φυσιολογική οικογένεια. Μόνο το πλυντήριο όπως τους διευκρίνισαν δε θα λειτουργήσει με τα φωτοβολταϊκά.

Παράλληλα καθημερινά πολίτες καταφτάνουν με τσάντες από τρόφιμα αλλά και όσα χρήματα μπορούν να προσφέρουν, κάνοντας το ζευγάρι να δακρύσει από αυτή την ανέλπιστη και αυθεντικά ανθρώπινη βοήθεια.

Πραγματικοί άνθρωποι προσέφεραν τελικά αυτά που δεν μπόρεσε να προσφέρει η ΔΕΗ και η πολιτεία ανακουφίζοντας έστω και για λίγο το άνεργο ζευγάρι.

Χριστόφορος Παπαδάκης - Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News