default-image

"Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας" ανάσα για αγρότες

Κρήτη
"Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας" ανάσα για αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάσα σε εκατοντάδες αγρότες αναμένεται να επιφέρει το "Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας" μέσω του οποίου θα παρέχονται στους δικαιούχους χαμηλότοκα δάνεια, όπως δήλωσε στην "ΚΡΗΤΗ TV" o ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος.

«Πρόκειται για ένα ευέλικτο ταμείο δανειοδότησης στους δικαιούχους αγρότες, το οποίο είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος εκτιμά ότι θα ανοίξει σε έναν μήνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ υπουργού και Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης και υπήρξε η σχετική πρόσκληση προς τις τράπεζες.

Ήδη, όπως ανέφερε, ανταποκρίθηκαν 8 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αυτή τη στιγμή το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται στη διαδικασία της τελικής επιλογής με τις τράπεζες.

«Τις επόμενες μέρες, θα γνωρίζουμε το επιτόκιο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014-2020, δήλωσε ότι θα εισρεύσουν 18,5 δισ. ευρώ στη χώρα μας την επόμενη επταετία και στους δύο πυλώνες, όπως ενισχύσεις αγροτών και σχέδια βελτίωσης, έργα ανάπτυξης της υπαίθρου κ.ά.

Ο ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση της ΔΗΜ.ΑΡ. με θέμα το πρόβλημα της Αγροτικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων στο παλαιό Δημαρχείο Αρχανών.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News