default-image

Χαρτογράφηση του θορύβου στο Ηράκλειο

Κρήτη
Χαρτογράφηση του θορύβου στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η καταγραφή του θορύβου στο Ηράκλειο - η μελέτη του οποίου θα γίνεται από 6 αυτοκινούμενα συστήματα ειδικά εξοπλισμένα για την αποτύπωση του θορύβου, τα οποία θα κινούνται στην πολεοδομική ενότητα του Ηρακλείου - και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

Για το θέμα είχε χθες συνάντηση ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον κ. Δαλαμάγκα Βασίλειο, επιθεωρητή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και την ανάδοχο ομάδα του έργου "Στρατηγική Χαρτογράφηση Θορύβου στην Πολεοδομική Ενότητα Ηρακλείου".

Θόρυβος στη μελέτη που γίνεται  εννοείται ο θόρυβος περιβάλλοντος που προέρχεται από την οδική κυκλοφορία των οχημάτων, τα συγκοινωνιακά μέσα πάσης φύσεως και οι βιομηχανικές δραστηριότητες.

Τα Σχέδια Δράσης που θα αναπτυχθούν θα αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβαλλοντικού θορύβου στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική μελέτη της οποίας τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε 4 μήνες από σήμερα.

Στόχος είναι πρόληψη και ο περιορισμός του περιβαλλοντικού θορύβου όπου χρειάζεται και ιδίως όπου τα επίπεδα έκθεσης του πληθυσμού σε αυτό μπορούν να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων αλλά και στη διαφύλαξη της ποιότητα του ακουστικού περιβάλλοντος όπου αυτή είναι καλή.   

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Μανόλης Βασιλάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News