default-image

Η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη στη Μακρόνησο

Πολιτισμός
Η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη στη Μακρόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Μακρόνησο, τον τόπο εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη, θα παρουσιαστεί στις 6 Ιουλίου η παράσταση "Ποιος τη ζωή μου" που αφορά τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. Πρόκειται για επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη να παρουσιαστεί στο μαρτυρικό νησί το έργο προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα συμφιλίωσης για όλους τους Έλληνες.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων έχει ήδη δώσει το "πράσινο φως" για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, με το σκεπτικό ότι δε θα προκληθεί βλάβη στον ιστορικό τόπο. Σημειώνεται δε ότι η συγκεκριμένη παράσταση θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο και για το λόγο αυτό τα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην οριστούν τέλη για τη χρήση του χώρου, παρά μόνο το ποσό των 1.600 ευρώ για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.

Στην παράσταση καταγράφεται η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, πλαισιωμένη από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, ενώ πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού και Άρης Λεμπεσόπουλος.

Για τις 6 Ιουλίου ο Δήμος Λαυρεωτικής θα δρομολογήσει πλοία από το Λαύριο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές τις μέρες η παράσταση με τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελλάδας μέσα από τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται στο Θέατρο "Μπάντμιντον" στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Συγκεκριμένα στις 29 και 30 Ιουλίου η παράσταση "Ποιος τη ζωή μου" έρχεται στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά (ώρα έναρξης 21:30), στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου σειρά έχει το Ηράκλειο όπου θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης" (21:30), ενώ τέλος οι Ρεθυμνιώτες μπορούν να απολαύσουν το έργο αυτό στις 2 Αυγούστου στο Θέατρο "Ερωφίλη" (21:30).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News