default-image

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί σε επίθεση ενόπλου στη Σάντα Μόνικα

Κόσμος
ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί σε επίθεση ενόπλου στη Σάντα Μόνικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστος που έφερε «πολλά όπλα» άνοιξε πυρ την Παρασκευή στην Καλιφόρνια, στο δυτικό Λος Άντζελες, με στόχο κινούμενα οχήματα ιδιωτικής χρήσης, αλλά και δημόσιας χρήσης, όπως λεωφορεία. Αυτόπτες μάρτυρες σε ένα λεωφορείο ανέφεραν ότι ένας άντρας με βαρύ οπλισμό έβαλλε κατά του οχήματος.

Η αστυνομία της Καλιφόρνιας είχε ανακοινώσει πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε έξι, συν το δράστη, ωστόσο αργότερα μείωσε τον απολογισμό για τον αριθμό των θυμάτων του χθεσινού ένοπλου επεισοδίου στην παράκτια πόλη Σάντα Μόνικα, καθορίζοντάς τον στους τέσσερις συν τον ένοπλο, ο οποίος βρήκε το θάνατο από πυρά αστυνομικών σε βιβλιοθήκη πανεπιστημιούπολης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχιφύλακα Ρίτσαρντ Λιούις, δύο άνθρωποι βρήκαν το θάνατο σε μία κατοικία, ενώ άλλοι δύο σκοτώθηκαν σε διαφορετικά σημεία προτού οι αστυνομικοί εξοντώσουν το δράστη.

Η επίθεση σημειώθηκε ενόσω ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε σε κοντινή απόσταση έναν φιλανθρωπικό έρανο αλλά σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφάλειας του προέδρου φαίνεται ότι τα δύο περιστατικά δε συνδέονται μεταξύ τους.

«Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στην επίσκεψη. Προς το παρόν, παραμένει αρμοδιότητα της τοπικής αστυνομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ασφάλειας του προέδρου, Έντγουιν Ντόνοβαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News