Ειδήσεις

Ελληνίδες αποκλειστικές εναντίον αλλοδαπών

"Πόλεμος" έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις αποκλειστικές νοσοκόμες, με τις "νόμιμες" να ξεσπούν εναντίον των παράνομων, αμφισβητώντας ακόμη και τα πτυχία νοσηλευτικής που καταθέτουν για μια θέση στην επίμαχη λίστα.

Όπως καταγγέλλουν Ελληνίδες αποκλειστικές νοσοκόμες, αλλοδαπές από Ρωσία και Βουλγαρία έχουν διαμορφώσει το δικό τους… άτυπο "άβατο" σε πτέρυγες νοσοκομείων, όπου πέρα από το χάος κυριαρχεί, όπως καταγγέλλουν, το μαύρο χρήμα και οι… απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων, για το οποίο οι αρμόδιοι στοχεύουν να μπει μια τάξη βάση των νέων αυστηρών προϋποθέσεων που θέτει το υπουργείο για την εγγραφή τους.

Υπό τον φόβο για τη σωματική τους ακεραιότητα, οι νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες καταγγέλλουν ότι τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με παράνομες, αλλοδαπές αποκλειστικές οι οποίες μάλιστα έχουν διαμορφώσει "άβατο" σε πτέρυγες νοσοκομείων για τις Ελληνίδες αποκλειστικές.

«Έχω δεχθεί απειλές από τους… νταβατζήδες τους. Μου είπαν να… προσέχω και ότι δεν θα ξέρω που θα πονάω. Προχθές, κάποιοι με έψαχναν για να με δείρουν. Γενικά, έχουν συμβεί κατά καιρούς διάφορα περιστατικά σε συναδέλφους. Σε Ελληνίδα συνάδελφο, έσπασαν το αυτοκίνητο ενώ σε άλλη, χάραξαν το ΙΧ δύο φορές. Φοβάμαι για τη ζωή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά μία ελληνίδα αποκλειστική νοσοκόμα.

«Οι Ρωσίδες μας διώχνουν από την Ορθοπεδική Kλινική του Βενιζελείου, ενώ στη Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μας διώχνουν οι αποκλειστικές από τη Βουλγαρία», υποστηρίζουν ενώ παράλληλα αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει και επικίνδυνες καταστάσεις στους ασθενείς, καθώς όπως εξηγούν οι αλλοδαπές αποκλειστικές παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε αρκετούς νοσηλευόμενους, ταυτόχρονα.

Ακόμη, αμφισβητούν τα πτυχία νοσηλευτικής που παρουσιάζουν ορισμένες αλλοδαπές. «Ας καθίσουν στα θρανία, 3 χρόνια και ας μην εμφανίζουν τον εαυτό του ως… επιστήμονες. Μόνο στη… ΝΑΣΑ δεν έχουν δουλέψει!», λένε με χιούμορ.

Επίσης, περιγράφουν τι γίνεται στα νοσοκομεία όταν πέφτει… σύρμα για έλεγχο.

«Όταν ακούν ότι γίνεται έφοδος από το ΙΚΑ, παρατάνε τους ασθενείς και τρέχουν σαν τα πρόβατα στον εξωτερικό χώρο».

Οι ίδιες νιώθουν ξένες στον τόπο τους και στη προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν λίγα μεροκάματα, χωρίς απόδειξη, όπως παραδέχονται. Από την άλλη, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το αν τελικά μπει τάξη και κυριαρχήσει η νομιμότητα μέσω της δημιουργίας Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων, με τη σχετική διαδικασία υποβολής των αιτήσεων να είναι σε εξέλιξη και να λήγει στις 14/06/2013.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ταχυδρομικά στη Δ/νση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ακόμη και αντίγραφο ποινικού μητρώου.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια