default-image

Περιπέτεια λόγω άγνοιας στα βουνά της Κρήτης

Κρήτη
Περιπέτεια λόγω άγνοιας στα βουνά της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν τρεις τουρίστες που ήθελαν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία στα βουνά του νησιού αψηφώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν και επαναφέροντας το θέμα της λήψης μέτρων, αλλά και της ενημέρωσης των ξένων για τους κινδύνους που ελλοχεύουν τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης Τσέχου τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ έκανε πεζοπορία με δυο ακόμα άτομα στο φαράγγι Ανύδρο στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας ο Τσέχος έχασε την ισορροπία του έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Οι συνοδοιπόροι του κάλεσαν σε βοήθεια και με την βοήθεια διασώσεων μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας Καντάνου.

Νωρίτερα ένας Ολλανδός και ένας Ιταλός ξεκίνησαν από την Πέμπτη να διασχίσουν μια διαδρομή από τα Σφακιά προς τη Σούγια.

Το βράδυ έμειναν σε ένα πρόχειρο κατάλυμα το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν πεζοπορία όμως στο ύψος του φαραγγιού της Τρυπητής ένιωσαν τις δυνάμεις τους να τους εγκαταλείπουν και κάλεσαν σε βοήθεια έχοντας υποστεί αφυδάτωση

Και σε αυτή την περίπτωση διασώστες τους και τους μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News