Ειδήσεις

Παρασύρης: "Εγκλωβισμένο το ΠΑΣΟΚ σε κομματικά τείχη"

Σκληρή κριτική  ασκεί ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον ίδιο ο τρόπος με τον οποίο γίνονται είναι λανθασμένος καθώς φαίνεται ότι το κόμμα παραμένει περιχαρακωμένο σε ασφυκτικά κομματικά τείχη με τον ίδιο να θεωρεί ότι δεν πρόκειται να φέρουν την ανασύνταξη της Δημοκρατικής παράταξης .

Συγκεκριμένα ο Φραγκίσκος Παρασύρης αναφέρει:

"Η συγκρότηση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ είναι θεμιτή. Με τον τρόπο όμως που επιχειρείται παραμένει μια διαδικασία εσωστρεφής, μια περιχαράκωση στα ασφυκτικά πλέον κομματικά τείχη. Δεν σηματοδοτεί τίποτα περισσότερο για την κοινωνία και την ευρύτερη Κεντροαριστερά.

Η πορεία αυτή, άλλωστε, επισφραγίστηκε στο τελευταίο συνέδριο, όπου δυστυχώς δεν προέκυψαν ευρύτερες πολιτικές συνθέσεις και συγκλίσεις  με σκοπό την ανασύνταξη της Δημοκρατικής παράταξης. Για μένα αυτός θα έπρεπε να είναι ο αταλάντευτος στόχος.

Σέβομαι και τιμώ την αγωνία οικείων και πολλών φίλων οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία θεωρώντας  ότι οι περισσότεροι από αυτούς το πράττουν με την προσδοκία ότι κάτι, ενδεχομένως, να αλλάξει.

Το ενδεχόμενο αυτό στην επικείμενη διαδικασία  δεν το διαβλέπω.

Η κοινωνία θα είναι αδιάφορη όσο δεν επιχειρείται η ανασύνθεση του κατακερματισμένου μας χώρο στη βάση  ενός κοινού πλαισίου θέσεων, αρχών  και νέου οράματος για τη χώρα. Η Κεντροαριστερά θα ξαναβρεί το βηματισμό της μόνο μέσα απ΄ την  ενότητα, τη  δύναμη και την  ελπίδα. Σε ένα τέτοιο εγχείρημα δηλώνω παρόν και θα επιδιώξω να συμβάλω."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια